Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Σε εξέλιξη η έκτακτη συνάντηση Σαμαρά-Στουρνάρα – Στις 13:00 το ραντεβού των πολιτικών αρχηγών στη σκιά της κόντρας

Σε εξέλιξη η έκτακτη συνάντηση Σαμαρά-Στουρνάρα – Στις 13:00 το ραντεβού των πολιτικών αρχηγών στη σκιά της κόντρας

Λίγο πριν δεχτεί τους κυβερνητικούς εταίρους στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός βλέπει αυτή την ώρα τον υπουργό Οικονομικών. Η συνάντηση ορίστηκε την τελευταία στιγμή, ενώ στις 12:00 ο Γιάννης Στουρνάρας θα ενημερώσει τους κ.κ. Δραγασάκη και Τσακαλώτο από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κρίση ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που ξέσπασε στο… παρά πέντε της ανακοίνωσης των νέων μέτρων ρίχνει τη δικιά της, βαριά σκιά, στη νέα σύσκεψη της κυβερνητικής τρόικας.

Όλα ξεκίνησαν από τη σκληρή ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, ενός από τα τρία κόμματα που μετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, που κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν έχει παραδώσει στα κόμματα το πλήρες πακέτο των μέτρων και τον πρωθυπουργό πως έδωσε ψεύτικες ελπίδες στο λαό και δεν βρήκε ποτέ τα ισοδύναμα που είχε ανακοινώσει στο Ζάππειο.

Το Μαξίμου δεν απάντησε αλλά το έκαναν συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος εμφανίστηκε έντονα δυσαρεστημένος από τη στάση του ΠΑΣΟΚ.
Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε χαρακτηριστικά πως “δεν καταλαβαίνω τη γκρίνια και τις διαρροές (…)ενώ η τρόικα έχει δεχθεί μέτρα μέτρα 8,5 έως 9,5 δις ευρώ κι ενώ ο Στουρνάρας και το επιτελείο του παλεύουν για τα υπόλοιπα, δε βλέπουμε χέρι βοηθείας αλλά μόνο κριτική και γκρίνια”, ενώ άδειασε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως “τα μέτρα έχουν δοθεί αναλυτικά, τους προτείναμε να έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και αρνήθηκαν”.

Είχε προηγηθεί και η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας: “σε αυτές τις δύσκολες ώρες, πρέπει όλοι να δείχνουμε υπευθυνότητα και να προσέχουμε την κάθε μας λέξη”.

Σε αυτό το κλίμα, στις 13:00 στο Μέγαρο Μαξίμου συναντώνται για ακόμη μια φορά (αλλά σίγουρα όχι τελευταία) οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση. Ενδέχεται να γίνει και νέα συνάντηση, την Κυριακή, ενώ αναμένεται και διάγγελμα του πρωθυπουργού προς τον ελληνικό λαό. Το διάγγελμα θα γίνει είτε την Κυριακή το βράδυ είτε τη Δευτέρα το πρωί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα προσέλθει στη σημερινή συνάντηση με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη με την πρόθεση να εξομαλυνθεί η κατάσταση και φυσικά να υπάρξει συμφωνία για τα 11,7 δισ.

Ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται ενοχλημένος από τους τριγμούς που προκλήθηκαν στον κυβερνητικό συνασπισμό. Στην εισαγωγική του τοποθέτηση θα επαναλάβει ότι δεν υπάρχει πλέον χρόνος για συζητήσεις και πως είναι η στιγμή των αποφάσεων, γράφει το Έθνος.

Θα διαβεβαιώσει, επίσης, τους κυβερνητικούς εταίρους ότι έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια για να υπάρξουν δίκαια μέτρα και να εξαιρεθούν από αυτά οι ασθενέστερες ομάδες της κοινωνίας και πως παραμένει σταθερή η δέσμευσή του ότι αμέσως μόλις υπάρξει δημοσιονομική ισορροπία θα υπάρξουν και μέτρα ανακούφισης των συνταξιούχων κυρίως, συνεχίζει το δημοσίευμα.

Ακόμη ένα μεγάλο θέμα είναι και η στάση του Φώτη Κουβέλη, που πλέον αντιμετωπίζει εσωκομματικό πρόβλημα. Ήδη ο Οδυσσέας Βουδούρης διεμήνυσε, μέσω της εκπομπής ΣΚΑΙ στις 8 ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα και αποκάλυψε ότι η ΔΗΜΑΡ είναι διχασμένη!

Όλα αυτά ενώ η τρόικα πιέζει για περισσότερο αίμα, ο χρόνος πιέζει και έως την Κυριακή το πακέτο των μέτρων πρέπει να έχει «κλείσει», να έχει αποφασιστεί και να έχει πάρει το δρόμο για τη Βουλή.

Άλλωστε, το βράδυ ο πρωθυπουργός αναχωρεί για την επίσκεψη στη Ρώμη, όπου το Σάββατο θα δει τον Ιταλό ομόλογό του, Μάριο Μόντι αλλά και τους πρωθυπουργούς της Ιρλανδίας, Έντα Κένι και της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άγριος καυγάς Στουρνάρα – Τόμσεν για τα μέτρα – Εμπλοκή μετά τα μεσάνυχτα

Σκληρή κόντρα του ΥΠΟΙΚ με το ΠΑΣΟΚ για το πακέτο: “Τους τα έχουμε δώσει τα μέτρα και όλο γκρινιάζουν”

Προβλήματα στον…. παράδεισο! – Άγρια κόντρα ΠΑΣΟΚ – ΝΔ για τα μέτρα – Δυσφορία Βενιζέλου – Σε θέση άμυνας το Μαξίμου

Ο. Βουδούρης στον ΣΚΑΙ: “Η ΔΗΜΑΡ είναι χωρισμένη στα δύο”

Νέα ρύθμιση για άμεσες συνταξιοδοτήσεις στο Δημόσιο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε