Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Σε εξέλιξη το κρίσιμο ραντεβού Στουρνάρα με τρόικα – Το μήνυμα του Τόμσεν: “κόψτε από τα υπουργεία περισσότερα για να δεχθούμε τα ισοδύναμα”

Σε εξέλιξη το κρίσιμο ραντεβού Στουρνάρα με τρόικα – Το μήνυμα του Τόμσεν: “κόψτε από τα υπουργεία περισσότερα για να δεχθούμε τα ισοδύναμα”

– Τα μέτρα που θα αποφασιστούν θα τεθούν επί τάπητος και στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα
– 30-35% η μείωση στις διπλές συντάξεις φαίνεται πως θα εισηγηθεί το οικονομικό επιτελείο
– Μέχρι τέλος Αυγούστου θα ανακοινωθούν τα λουκέτα σε περισσότερους από 200 δημόσιους φορείς
– Δείτε όλα τα “καυτά” μέτρα που πέφτουν στο τραπέζι

“Κλειδώνουν” τα μέτρα για τα 11,5 δισ στη νέα συνάντηση που βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στους επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και με τη συμμετοχή του υπουργού Εργασίας Γιάννη; Βρούτσης, το υπουργείο του οποίου αναμένεται να σηκώσει και το μεγαλύτερο βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής με περικοπές που φτάνουν τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Όλα όσα αποφασιστούν σήμερα, θα περάσουν φυσικά και από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, οι οποίοι αναμένεται να συναντηθούν το μεσημέρι της Δευτέρας, προκειμένου να δώσουν την τελική τους έγκριση για τον αρμαγεδδών μέτρων που έρχεται.

Αυτό που φαίνεται μέχρι τώρα από τις προθέσεις των τροικανών είναι πως ζητούν περαιτέρω περικοπές από τις σπατάλες των υπουργείων και τότε αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο και να δεχθούν τα ισοδύναμα μέτρα της κυβέρνησης, αλλά και ίσως να δεχθούν τις περισσότερες δόσεις στη φορολογία των εισοδημάτων.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παραμένουν οι επώδυνες παρεμβάσεις στις συντάξεις και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο του Έθνους της Κυριακής όσο και του Βήματος, το κυβερνητικό πακέτο περιλαμβάνει αλλαγές στο ασφαλιστικό με αύξηση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 66 χρόνια, κατάργηση ή ψαλίδισμα του εφάπαξ, περικοπή πολλαπλών συντάξεων ενώ χάνουν το επίδομα ανεργίας όσοι έχουν άλλα εισοδήματα.

Επίσης, μειώνονται οι μισθοί στις ΔΕΚΟ μέχρι 35%, ενώ απολύονται δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχοι.

Σύμφωνα με το Βήμα, για τον δημόσιο τομέα στο τραπέζι παραμένει η πλήρης κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού αλλα και η επέκταση του Ενιαίου Μισθολογίου σε όλες τις ΔΕΚΟ, ενώ προβλέπονται, μεταξύ άλλων, λουκέτα σε δημοτικές επιχειρήσεις, νοσοκομεία και ΤΕΙ.

Στον τελικό πίνακα περιλαμβάνεται η μείωση του εφάπαξ κατά 23% στο Δημόσιο και σε ποσοστό που θα κριθεί από τις αναλογιστικές μελέτες για τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία. Παράλληλα, έρχεται περικοπή 10% για τις κύριες συντάξεις πάνω από 1.400 ή 1.500 ευρώ, ενώ «μαχαίρι» μπαίνει και στις τελικές συντάξιμες αποδοχές περίπου 600.000 δικαιούχων διπλών συντάξεων.

Διαβάστε
Το κρίσιμο διήμερο για τα μέτρα των 11,5 δισ – Ποια δέχεται και ποια απορρίπτει η τρόικα

“Τσεκούρι” στα προνοιακά επιδόματα – Ποιά από τα 89 θα υποστούν το άγριο “ψαλίδισμα” – Τα δύο σενάρια για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

Πάνω από 5 δισ. “ψάχνει” το υπ. Εργασίας – “Ψαλίδι” σε μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ κι επιδόματα

Σαρώνονται επιδόματα, συντάξεις και εφάπαξ – Ποιοι θα υποστούν τις μεγαλύτερες περικοπές

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε