Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Σε ετοιμότητα για τη ΔΕΘ και τέρμα τα πανηγύρια και οι άσκοπες μετακινήσεις

Στο υπουργικό εγκρίθηκαν και συνολικά πέντε νομοσχέδια!

Με νέους, πιο γρήγορους και αποφασιστικούς ρυθμούς πρέπει να προχωρήσει πλέον το κυβερνητικό έργο, ύστερα από την πρόσφατη απόφαση της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης, με την οποία η χώρα έκανε “ένα καθοριστικό βήμα στην αντιμετώπιση του υπέρογκου χρέους” της, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, “με μεγαλύτερη ορμή τώρα και πιο απερίσπαστοι από ό,τι μέχρι σήμερα, είμαστε σε θέση να ανοίξουμε όλο και περισσότερο την ατζέντα των μεγάλων θεμάτων και των μεγάλων αλλαγών, που βάζουν τη χώρα μας σε μια διαφορετική τροχιά”.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία για την προώθηση αλλαγών μέσα σε ένα κλίμα μεγαλύτερης σιγουριάς. Μετά την εξασφάλιση της “ασπίδας προστασίας”, είπε ο πρωθυπουργός, μπορούμε να προωθήσουμε αλλαγές “που εμπεδώνουν την ασφάλεια, την ευνομία και τη δικαιοσύνη και κάνουν την Ελλάδα ελκυστική για επενδύσεις, αλλά και για την ποιότητα ζωής που εμείς επιδιώκουμε να διασφαλίσουμε”.

Αναφερόμενος στην παρουσία της κυβέρνησης στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ο πρωθυπουργός τόνισε ότι σε μια εποχή “πρωτόγνωρης δημοσιονομικής προσπάθειας, δεν εξαιρείται η Έκθεση”. Και ζήτησε από τα μέλη της κυβέρνησης να αξιολογήσουν αυστηρά τη σκοπιμότητα της παρουσίας “συμπεριλαμβανομένης και της πολιτικής ηγεσίας” του κάθε υπουργείου.

Η παρουσία, όπως είπε, πρέπει να περιοριστεί στα αυστηρώς απαραίτητα πλαίσια και η εκπροσώπηση να είναι “όσο πιο λιτή και ολιγομελής γίνεται”.

Για τη Νορβηγία

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν στη Νορβηγία, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του για τη βία και τον φονταμενταλισμό. Αυτά τα φαινόμενα βίας, τόνισε, υπονομεύουν τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Υπενθύμισε, επίσης τη βοήθεια που παρέσχε η Νορβηγία στον αγώνα κατά της δικτατορίας και ότι ήταν η χώρα που έδωσε διαβατήριο στον Ανδρέα Παπανδρέου, όταν του αφαιρέθηκε το ελληνικό διαβατήριο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε