Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Σε γερμανικό έδαφος απόψε ο πρωθυπουργός – Όλο το πρόγραμμα Σαμαρά

Σε γερμανικό έδαφος απόψε ο πρωθυπουργός – Όλο το πρόγραμμα Σαμαρά

Στο Βερολίνο θα βρίσκεται σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος την Παρασκευή το πρωί θα συναντήθει με την καγκαλάριο της Γερμανίας Αγκέλα Μέρκελ και εν συνεχεία θα μεταβεί στο Παρίσι όπου θα δει τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Το ραντεβού με την Αγκ. Μέρκελ είναι στις 11:45 το μεσημέρι, θα ακολουθήσει γεύμα και μετά κοινές δηλώσεις των δύο αρχηγών. Με τον κ. Ολαντ ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί το Σάββατο στις 10:30 το πρωί.

Σήμερα το πρωί ο κ. Σαμαράς είχε εκτεταμένες τηλεφωνικές συνομιλίες με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους δύο αρχηγούς για τις συζητήσεις που είχε χθες με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ενώ συζήτησαν και την στρατηγική που θα ακολουθήσει ο κ. Σαμαράς στις συναντήσεις του με Μέρκελ και Ολάντ.

Στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της επίσκεψης Γιούνκερ στην χώρα μας και θεωρούν ότι θα συμβάλει και στην επιτυχία του ταξειδιού του κ. Σαμαρά, σε Βερολίνο και Παρίσι.

Φυσικά ο πρωθυπουργός θα έχει με τους δύο ηγέτες εκτεταμένες συζητήσεις για την κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά και για τις εξελίξεις γύρω από την κρίση χρέους της ευρωζώνης.

Ο κ. Σαμαράς ο οποίος επιδιώκει την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας μας θα υποστηρίξει ότι η Ελλάδα έχει κάνει ήδη σημαντικά βήματα και το επόμενο διάστημα θα κάνει περισσότερα στην κατεύθυνση της δημοσιονομικής σταθεροποίησης, της επιτάχυνσης των αποκρατικοποιήσεων και της προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών. Θα θέσει τα ελληνικά αιτήματα, αν και στις συναντήσεις αυτές δεν θα ληφθούν αποφάσεις.

Το ζήτημα της επιμήκυνσης, αλλά και της εκταμίευσης της επόμενης δόσης του δανείου, βρίσκονται εκ των πραγμάτων στο τραπέζι των συζητήσεων, όπως ανέφερε χθες στις δηλώσεις του και ο πρόεδρος του Eurogroup. Καθοριστική θα είναι για τα αιτήματα της Ελλάδας η έκθεση της τρόικας, η οποία θα έλθει ξανά στην χώρα μας την επόμενη εβδομάδα. Ο κ . Σαμαράς πάντως θέλει με τις συναντήσεις του με τους κ.κ. Μέρκελ και Ολάντ και από τις δηλώσεις που θα κάνουν, να βελτιωθεί το κλίμα για την χώρα μας που επηρεάζεται από τοποθετήσεις ευρωπαίων αξιωματούχων και δυσχεραίνει τις προσπάθειες οικονομικής σταθεροποίησης.

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα είπε ο κ. Γιούνκερ ότι οι δηλώσεις περί εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη συντηρούν κλίμα ανασφάλειας στις διεθνείς αγορές και εμποδίζουν την προώθηση των αποκρατικοποίησεων.

Τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν στο ταξίδι του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής Χρήστος Σταικούρας, ο βουλευτής Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου Σταύρος Βασιλόπουλος και ο σύμβουλος για ευρωπαϊκά θέματα Σταύρος Παπασταύρου.

Παρά την επιμονή του να ταξιδέψει με πτήση της γραμμής, ο πρωθυπουργός θα χρησιμοποιήσει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος όπως του συνέστησαν οι γιατροί, λόγω της ευαίσθητης μετεγχειρητικής κατάστασης του δεξιού του ματιού που ακόμη επηρεάζεται από τις υψηλές πιέσεις στα μεγάλα ύψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Α.Σαμαράς:”Εαν δεν πάρουμε την επόμενη δόση η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει”

Με.. κομμένη την ανάσα! – Reuters: Σήμερα Μέρκελ και Ολάντ…

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε