Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Σε νευρικό κλονισμό οι βουλευτές σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ – Ετοιμάζουν αντάρτικο κατά των μέτρων

Σε νευρικό κλονισμό οι βουλευτές σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ – Ετοιμάζουν αντάρτικο κατά των μέτρων

Οι βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων σύμφωνα με πληροφορίες φέρονται να ετοιμάζουν αντάρτικο κατά των νέων οδυνηρών μέτρων, μέσα από μικρά πηγαδάκια στη Βουλή και παρασκηνιακές ενέργειες.

Χαοτική θεωρείται η κατάσταση στις κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο μεγάλων κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, καθώς τα νέα μέτρα που ζητά η τρόικα για να έχει αύριο η χώρα και όχι να χρεοκοπήσει είναι οδυνηρά και ουδείς δείχνει έτοιμος να τα υπερψηφίσει.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βλέποντας το κόμμα τους να κατακρημνίζεται στις δημοσκοπήσεις, κάτι που σημαίνει ότι η επανεκλογή τους γίνεται αμφίβολη, φαίνεται πως είναι έτοιμοι να αντιδράσουν και να μην υπερψηφίσουν τα σκληρά αυτά μέτρα.

Για το λόγο αυτό, ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Παπανδρέου δέχεται εισηγήσεις για επιβολή κομματικής πειθαρχίας, κάτι που προς το παρόν έχει αποκλείσει ο εκπρόσωπος, Πάνος Μπεγλίτης. Το “μασάζ” των “πράσινων” βουλευτών θα αναλάβει ο κ. Παπανδρέου μέσω της σύγκλισης Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Αυτός ο αναβρασμός στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ είναι και ο λόγος που η κυβέρνηση δείχνει έτοιμη να φέρει στη Βουλή τα νέα μέτρα με τη μορφή ενός άρθρου προκειμένου να μην υπάρξουν έντονες αντιδράσεις ή ακόμα και καταψήφιση επιμέρους μέτρων.

Χειρότερη θεωρείται η κατάσταση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας όπου η λεγόμενη λαϊκή δεξιά ζητά ευθέως από τον κ. Σαμαρά να πει ΟΧΙ στα νέα μέτρα ακόμα κι αν αυτό σημαίνει την άτακτη χρεοκοπία της χώρας.

Στα δύσκολα για τη Νέα Δημοκρατία είναι να πει το ναι στις περικοπές των συντάξεων, ενώ προβληματισμό δημιουργεί και το γεγονός πως η τρόικα ζητά από τον Ιούνιο να ανοίξει η κουβέντα για κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών και των ειδικών καθεστώτων.

Φυσικά πολλά στελέχη του κόμματος συζητούν και σκέφτονται το πολιτικό κόστος ενός ΝΑΙ σε όλα αυτά τα μέτρα στις εκλογές που θα ακολουθήσουν, παρά το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να έχει μεγάλο προβάδισμα έναντι των άλλων κομμάτων.

Μαζί με τα πολλά στελέχη που συμβουλεύουν τον Αντώνη Σαμαρά να πει ΟΧΙ έρχονται και οι περισσότεροι συνδικαλιστές του κόμματος με χαρακτηριστικότερη περίπτωση τον Γιάννη Μανώλη. Πάντως εάν τελικά συμφωνήσει ο κ. Σαμαράς αναμένεται να συγκαλέσει και εκείνος την Κοινοβουλευτική Ομάδα, προκειμένου να καταθέσει τις προτάσεις του και να τους ηρεμήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ενώπιον των ευθυνών τους – Οδυνηρά μέτρα ή χρεοκοπία της χώρας

Τον Ιούνιο θα έρθουν κι άλλα χειρότερα! Μέχρι και πλήρης κατάργηση αφορολόγητου!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε