Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Σε πόσες κάλπες ψήφισαν στο ΠΑΣΟΚ και οι πιθανές διαρροές

Σε πόσες κάλπες ψήφισαν στο ΠΑΣΟΚ και οι πιθανές διαρροές

Οι βουλευτές κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας είχαν το δικαίωμα να ψηφίσουν σε όλες τις κάλπες και φυσικά για όποιον δεν επιθυμούσαν τη σύσταση προανακριτικής εις βάρος του, απλά θα μπορούσαν στο ψηφοδέλτιο να αναφέρουν ΟΧΙ.

Σχεδόν σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έμεινε πιστή στην κομματική γραμμή και ψήφισε μόνο στην πρώτη κάλπη που ήταν για την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην Προανακριτική Επιτροπή.

Σε αυτούς όμως τους βουλευτές δεν συγκαταλέγεται η κα Τζάκρη η οποία έσπασε την κομματική γραμμή και ψήφισε και στις 4 κάλπες. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι ψήφισε υπέρ της παραπομπής του κ. Βενιζέλου, αλλά σε καμία περίπτωση σε ενδεχόμενες διαρροές θα πρέπει να δικαιολογήσει την ψήφο της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώην μέλος του ΠΑΣΟΚ, κ. Λοβέρδος υπό το φόβο “ενοχοποίησης” σε περίπτωση διαρροών κατά του κ. Βενιζέλου, ψήφισε μόνο στην πρώτη κάλπη, δηλαδή για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ομοίως έπραξαν οι κ.κ. Σκανδαλίδης, Κασσής και Κουτσούκος, ενώ αντίθετα οι ανεξάρτητοι βουλευτές που προέρχονταν από τους κόλπους του ΠΑΣΟΚ, κ.κλ Μπόλαρης, Ανδρουλάκης και η κα Γκερέκου ψήφισαν και στις 4 κάλπες.

Από την εκλογική διαδικασία αξίζει να σημειωθεί ότι έλειπαν Παραστατίδης και Αηδόνης.

Και στις 4 κάλπες ψήφισε όπως ήταν αναμενόμενο σύσσωμη η αντιπολίτευση, ενώ και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ επίσης δεν ψήφισαν μόνο στην πρώτη κάλπη, αλλά σε όλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χάος στη Βουλή! Ευθεία βολή Βενιζέλου σε ΣΥΡΙΖΑ: “Εσείς δώσατε τη λίστα στον Βαξεβάνη – Ο διευθυντής του γραφείου Τσίπρα διακινούσε συκοφαντίες

Σάλος για τις αποκαλύψεις για τα αμυντικά σχέδια και τον Σόιμπλε

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε