Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Σφαγή Μαξίμου – ΝΔ για το ποιός παρεμβαίνει στην Δικαιοσύνη

Σφαγή Μαξίμου – ΝΔ για το ποιός παρεμβαίνει στην Δικαιοσύνη

Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση μετά και τις ραγδαίες και πολύ σοβαρές εξελίξεις στον χώρο της δικαιοσύνης.

Μετά την παραίτηση δυο αντιπροέδρων του ΣτΕ με αιχμές κατά του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η ΝΔ με ανακοίνωσή της επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας:

«Εδώ και καιρό η Νέα Δημοκρατία επανειλημμένα έχει εκφράσει την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό της για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Για τις σοβαρές δυσλειτουργίες, τις περίεργες μεθοδεύσεις και τις απαράδεκτες κυβερνητικές παρεμβάσεις σε αυτήν. Η σημερινή παραίτηση δύο Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας από μέλη της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, επιβεβαιώνει και ενισχύει ακόμα περισσότερο τις έντονες αυτές ανησυχίες μας. Ανησυχίες που για ακόμα μία φορά υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Κόμματος, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη χθεσινή δημόσια παρέμβασή του. Είναι θέμα δημοκρατικής ευθύνης και καθήκοντος για τη Νέα Δημοκρατία να μην επιτρέψει οποιασδήποτε μορφής υπονόμευση της ανεξαρτησίας της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

Το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού απάντησε στην ανακοίνωση αυτή ως εξής:

«Το ποιος επιχειρεί να παρέμβει στην Δικαιοσύνη, είναι προφανές. Η ακαριαία αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στην παραίτηση δύο δικαστικών από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, αλλά και τα όσα ανέφερε εχθές στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης, καθιστούν σαφές, ακόμα και στον πλέον ανυποψίαστο πολίτη, το ποιος προσπαθεί, με κάθε μέσον και τρόπο, να επηρεάσει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης». 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε