Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Σφαλιάρα Σεβαστάκη σε Ξυδάκη: Καταστροφή η έξοδος από το ευρώ!

Σφαλιάρα Σεβαστάκη σε Ξυδάκη: Καταστροφή η έξοδος από το ευρώ!

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Σάμου, Δημήτρη Σεβαστάκη για τα όσα είπε ο συνάδελφός του Νίκος Ξυδάκης ο οποίος ζήτησε την Τρίτη (31/01/2017) να ανοίξει η συζήτηση για την δραχμή!

Ο κ. Σεβαστάκης χαρακτήρισε «Καταστροφή» την έξοδο από το ευρώ μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Όπως είπε, «η βίαιη υποτίμηση της οικονομικής σου ταυτότητας, όχι του νομίσματος, της οικονομικής σου ταυτότητας, θα είναι καταστροφή και η χώρα, ούσα τόσα χρόνια μέσα στην ΕΕ, δεν έχει κανένα μηχανισμό διαφορετικής μηχανικής άρθρωσης από αυτόν που συναρτάται με την ΕΕ. Τελεία και παύλα. Δεν έχουμε διατροφική αυτάρκεια, δεν έχουμε κανένα μηχανισμό οργάνωσης συναλλαγματικών ισοτιμιών, η οικονομία μας είναι βαθιά με την οικονομία της Ευρωζώνης. Τελεία».

Είπε ακόμα ότι «Ο κόσμος έχει αυξημένη αίσθηση ματαίωσης και με τον τρόπο που χρησιμοποίησε την ενότητα της αγοράς, έκαψε επιδοτήσεις, σπατάλησε δυνατότητες δεν έκανε θεσμούς».

Ο κ. Σεβαστάκης απέρριψε και την ιδέα δημοψηφίσματος στο οποίο πάλι αναφέρθηκαν συνάδελφοί του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «Μετά το ‘15 έχει αποδυναμωθεί ως εργαλείο, δεν ξέρω ότι μπορεί να δώσει απάντηση. Δεν ξέρω αν η εν θερμώ καταφυγή δίνει σώφρον αποτέλεσμα».

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε