Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Σφάχτηκαν για τον Κώστα Καραμανλή

Σφάχτηκαν για τον Κώστα Καραμανλή

Ο Κώστας Καραμανλής στα Οχυρά του Ρούπελ, στην Βουλή κόμματα και βουλευτές «σφάζονται» στο όνομά του. Μια ακόμα σκληρή αντιπαράθεση άνοιξε στην Ολομέλεια της Βουλής ανάμεσα σε ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που γρήγορα συμπαρέσυρε και τους ΑΝΕΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ για την διακυβέρνηση της περιόδου Καραμανλή.

Κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την ενεργειακή πολιτική και σε συνέχεια της πραναγγελίας του Πρωθυπουργού για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα οικονομικά της Υγείας, αναζωπυρώθηκε μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ η γνωστή «κόντρα» για το ποιος ευθύνεται για τα Μνημόνια.

Η αρχή έγινε από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντακόπουλο όταν σχολιάζοντας την προαναγγελία του Πρωθυπουργού ρώτησε την κυβέρνηση «ακούσατε τι είπε ο κ. Βαρουφάκης; Πότε θα κάνετε μια εξεταστική για τον Βαρουφάκη και για τον Καραμανλή; Για αν δούμε και πως οδηγηθήκαμε στα Μνημόνια αλλά και το τι έγινε στην πρώτη σας κυβέρνηση».

Το «γάντι», λίγο αργότερα το σήκωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας λέγοντας πως «καταλαβαίνω την ανάγκη του ΠΑΣΟΚ για τις εσωκομματικές του ανάγκες σήμερα να θέλει να αγιοποιήσει τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά εγώ σας θυμίζω δύο μαγικές λέξεις το «λεφτά υπάρχουν».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ παράλληλα θέλησε να βάλει διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των «ΑΝΕΛ και Καραμανλισμού» καλώντας τους βουλευτές του κόμματος του Πάνου Καμμένο να μην μιλούν εξ ονόματος του πρώην Πρωθυπουργου λέγοντας πως «οι ΑΝΕΛ έχουν διαρρήξει τις σχέσεις τους με την κεντροδεξιά και ο Καραμανλής δεν θέλει όψιμους υποστηρικτές, ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε..».

Από εκεί και πέρα ξεκίνησε ένα μεγάλο γαϊτανάκι από «βολές» και «αιχμές» επί του θέματος των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ήταν εγγεγραμμένοι και μπορούσαν να λάβουν το λόγο στην επερώτηση.

Χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κεγκέρογλου είπε πως «σήμερα δεν θα βιώναμε πολλά από αυτά που ζούμε εάν οι καραμανλικοί στήριζαν τη ΝΔ», ενώ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος επανήλθε και είπε «σήμερα εδώ βλέπουμε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΑΝΕΛ να διαγκωνίζονται ποιος θα υπερασπιστεί καλύτερα τον Κώστα Καραμανλή… Αυτό δεν το έχω ξαναδεί… εάν τους ενώνει ο Καραμανλής, όμως, τόσο πολύ μπορούμε ενδεχομένως να δούμε και την επόμενη κυβέρνηση…».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε