Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Σφάζονται στην … ποδιά του Αθεμπίγιο και εμείς… πληρώνουμε!

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Τώρα που σταμάτησαν οι τυμπανοκρουσίες της υποδοχής του βραβευμένου αρχιτέκτονα, και επτά μήνες μετά μάθαμε ότι τελικά πληρώνουμε 180.000 ευρώ

Ο αμισθί κατά τα άλλα σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου πήρε μαζί με την ομάδα του το παραπάνω ποσό για να εκπονήσει το μεγάλο σχέδιο για το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, σχέδιο το οποίο δεν είναι απαραίτητο ότι θα ακολουθηθεί και μπορεί, δηλαδή, να πληρώσαμε και … τσάμπα!

Μετά από αυτή την πληροφόρηση (με άλλη διατύπωση φυσικά) από τον ίδιο τον υπουργό ΠΕΚΑ Γ. Παπακωνσταντίνου προκλήθηκε σάλος, με τη Νέα Δημοκρατία δια του Γιάννη Μιχαλάκη να λέει:
“Ο κ. Παπακωνσταντίνου, μετά από πολύμηνη σιωπή, ομολόγησε χθες ότι ο “άμισθος σύμβουλος” του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, Ισπανός αρχιτέκτονας Χοσέ Αθεμπίγιο πήρε μόνο για τις συμβουλές στην αξιοποίηση του Ελληνικού ποσό 180 χιλιάδων ευρώ. Αξιοποίηση, βέβαια, ούτε έγινε, ούτε δρομολογήθηκεΧρειάστηκαν επτά μήνες για να πουν ένα μικρό κομμάτι της αλήθειας. Διότι, προφανώς, είναι πολλά εκείνα που εξακολουθούν ακόμη να κρύβουν”

Το γάντι σηκώθηκε απ’ την άλλη πλευρά που απάντησε:
“Είναι τουλάχιστον αστεία όσα ισχυρίζεται ο κ. Μιχελάκης για τον γνωστό και διεθνούς φήμης πολεοδόμο, Josep Acebillo. Ο κ. Acebillo και το Barcelona Strategic Urban Systems (BSUS) ανέλαβαν να εκπονήσουν ένα master plan για την αξιοποίηση της έκτασης του Ελληνικού, το οποίο ολοκλήρωσαν. Με πρόσφατη έγκριση του ποσού από τους δύο συναρμοδίους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, ο κ. Acebillo και η ομάδα του λαμβάνουν το ποσό των 180.000 ευρώ, το οποίο για όσους έχουν ελάχιστη γνώση για το κόστος τέτοιων εργασιών, είναι απολύτως εύλογο για τέτοιου είδους μελέτες που γίνονται ανά τον κόσμο”

Συμπέρασμα, τα κόμματα εξουσίας βρήκαν ευκαιρία να … σφαχτούν και άσχετα απ’ το αν είναι η όχι νόμιμη η αμοιβή Αθεμπίγιο, άσχετα απ’ το αν είναι και … ηθική το αποτέλεσμα είναι ένα:
Όλοι εμείς πληρώσαμε 180.000 ευρώ για κάτι που μένει στα χαρτιά και ακόμη δεν υπάρχει καν στον ορίζοντα το ποσό των 5 δισ. που υποτίθεται ότι θα μπει στα Ταμεία του Κράτους από την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου.

Διαβάστε επίσης:
180.000 ευρώ στον… αμισθί σύμβουλο του Γ. Παπανδρέου!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε