Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Σφιχταγκαλιασμένοι περιδινούνται οι μέχρι πρότινος αλλόδοξοι

Δεν είναι βέβαιο αν η τρέχουσα κυβέρνηση θέλει πιο πολύ να σώσει τη χώρα από την λαίλαπα του χρέους ή να μεταλλάξει τον πάλαι ποτέ κραταιό δικομματισμό σε ένα κυβερνητικό μονοπώλιο.

Ένα σύστημα των δυο σε ένα, που θα διαχειριστεί τον υποθηκευμένο δημόσιο πλούτο, θα διασώσει τις περιουσίες των εχόντων και θα συρρικνώσει απελπιστικά την αυτονομία και την αξιοπρέπεια των μέσων ανθρώπων, δηλαδή των πολλών.

Το ίδιο αβέβαιο είναι αν τα ενισχυμένα αντιμνημονιακά κόμματα, κυρίως της Αριστεράς έχουν να αντιτείνουν ρεαλιστικό σχέδιο για τη διάσωση των μη προνομιούχων, που παραδοσιακά τα στηρίζουν και των δυσαρεστημένων του δικομματισμού που σπεύδουν στις ανοιχτές αγκάλες τους.

Κατά φυσικό κανόνα τον Μάρτιο εξελίσσονται υπόγειες χυμώδεις διαδικασίες και ρευστοποιήσεις για την ανθοφορία της Άνοιξης. Κατά κάποιο τρόπο ανάλογες οργιώδεις διαδικασίες αναπτύσσονται στο κομματικό και δημοσκοπικό υπέδαφος για να καταγράψουν ή να βάλουν σε κανάλια την απίστευτη πολιτική ρευστότητα των επτά – οκτώ κομμάτων που θα δούμε να μπαινοβγαίνουν στη Βουλή , πολλές φορές πριν γίνουν οι εκλογές.

Σαφής επιδίωξη των δανειστών είναι ένα γαλαζοπράσινο πολιτικό μπουκέτο να διαχειριστεί τον Μάιο την ροή των δισεκατομμυρίων και να οδηγήσει τα δημοσιονομικά στην παραγωγή πρωτογενών πλεονασμάτων . Με μια βασανιστική πορεία για τους περισσότερους πολίτες που θα δούν απο το πρωτοκαλόκαιρο το καύμα των περικοπών να τους λιώνει τους κόπους μιας ζωής.

Ένα αθόρυβο αλλά υπολογίσιμα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας ζητούσε χρόνια να παύσει η πλειοδοσία της ανταγωνιστικής ανευθυνότητας από τα δυο κόμματα εξουσίας που χρεοκόπησαν τη χώρα . Όμως ενώ χρόνια ολόκληρα και μέχρι πριν λίγες εβδομάδες οι πρωταγωνιστές τους σφάζονταν στις επικοινωνιακές αρένες , τώρα προσπαθούν να συμπορευτούν αγκαλιασμένοι σφικτά , όπως προσπαθούν να κάνουν ακόμη και δυο αλλόδοξοι στην τρομερή περιδίνηση ενός αεροσκάφους προς τον ωκεανό.

Κανείς δεν υπολόγισε ως τώρα αυτό το τμήμα, που ακόμη δείχνει να κινείται πάνω από το 25% μη βρίσκοντας πόλο έκφρασης στα αριστερά σχήματα τα οποία αναπτύσσουν θεαματική απορροφητικότητα από το ΠΑΣΟΚ, που, κονιορτοποιούμενο, αναζητεί αρχηγό. Και φυσικά δεν βρίσκουν έκφραση ούτε στις ακρότητες στις οποίες η ρευστότητα δίνει πολιτική οντότητα.

Εκεί θα ποντάρει προσεχώς η επικοινωνιακή καταιγίδα της συγκυβέρνησης για να σφίξει το συνολικό ποσοστό της πάνω από το 40% . Ίσως σύντομα αποδειχθεί πως οι αγάπες και κυρίως η φρόνηση, δεν άργησαν μια μέρα, αλλά πολλά χρόνια.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε