Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Σφοδρή αντιπαράθεση εκπροσώπων για τις Βρυξέλλες

 Αντιπαράθεση ανάμεσα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή και τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη

προκλήθηκε με αφορμή τις δηλώσεις για την ελληνική οικονομία στις οποίες προέβη από τις Βρυξέλλες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς μετά τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

“Χαιρόμαστε βεβαίως, που ο κ. Σαμαράς συμμετέχοντας στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες, εκθέτει στους ομολόγους του, την άποψη του κόμματός του”, ανέφερε ο κ. Πεταλωτής. “Είναι όμως τουλάχιστον -για μια φορά ακόμη- ατόπημα, την ώρα που ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, διαπραγματεύεται με τους αρχηγούς κρατών της ΕΕ τη βελτίωση των όρων δανεισμού μας και τη δημιουργία προοπτικής για τη χώρα μας, με κύριο επιχείρημα την αξιοπιστία μας και τα μεγάλα βήματα που έχουμε κάνει μαζί με τους πολίτες, ο αρχηγός της Ν.Δ. να δυσφημίζει και να διαστρεβλώνει τη πραγματικότητα, τονίζοντας ότι “στην Ελλάδα η εφαρμοζόμενη πολιτική δεν βγαίνει, καθώς πέφτει έξω σε όλες τις προβλέψεις της”, πρόσθεσε.

“Δυστυχώς όμως για τη Ν.Δ., αλλά ευτυχώς για την Ελλάδα, την ίδια ώρα που ο κ. Σαμαράς καταστροφολογεί διεθνώς και κατ’ επέκταση καλεί τους εταίρους μας να μη μας εμπιστεύονται, οι ευρωπαίοι ηγέτες όλων των πολιτικών ομάδων μας εμπιστεύονται και επιβραβεύουν την εθνική μας προσπάθεια, κάνοντας δεκτά τα επιχειρήματά μας”, συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και κατέληξε: “Η Ν.Δ. λοιπόν, αφού κατέστρεψε τον τόπο, επενδύει πλέον στην κινδυνολογία. Αντίθετα, η Κυβέρνηση επενδύει στη δύναμη των Ελλήνων”.

“Ο κ. Πεταλωτής, πριν μιλήσει για τη Νέα Δημοκρατία, ας θυμηθεί το τι έλεγαν ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου, αλλά και ο κ. Παπακωνσταντίνου για την Ελλάδα και τους Έλληνες στο εξωτερικό”, απάντησε ο κ. Μιχελάκης, υπενθυμίζοντας τις εκφράσεις “Τιτανικός”, “διεφθαρμένη χώρα”, “οικονομία στην εντατική”.

“Αλλά επειδή αμφισβητεί το αν η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ “βγαίνει”, τον συμβουλεύουμε να ρωτήσει τους χιλιάδες άνεργους, συνταξιούχους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες. Και έτσι θα μάθει”. καταλήγει ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε