Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Σηφουνάκης: Επίθεση σε κληρικούς που καλούν τους πολίτες να μην πληρώνουν

Σηφουνάκης: Επίθεση σε κληρικούς που καλούν τους πολίτες να μην πληρώνουν

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος επιτέθηκε στους ιεράρχες και τους κατηγόρησε για λαϊκισμό αφού με τον λόγο τους προκαλούν σύγχυση στον κόσμο αυτή την δύσκολη οικονομική περίοδο.

Ο Νίκος Σηφουνάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, αναφέρθηκε στο προεκλογικό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ “λεφτά υπάρχουν”, και είπε ότι δεν ευθύνεται ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως “αν υπήρξε λάθος, χωρίς να υπάρχει καλή ενημέρωση από το μπαλκόνι το προεκλογικό, εκεί υπάρχει μια ευθύνη και των συνεργατών εκείνων που ασχολούνταν με τα οικονομικά στο ΠΑΣΟΚ”

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντοςς επιτέθηκε έντονα κατά ιεραρχών και κληρικών που καλούν τους πολίτες να μην πληρώσουν, εξαιρώντας τον αρχιεπίσκοπο λέγοντας ότι είναι μετριοπαθής.

Ο κ. Σηφουνάκης δήλωσε εντυπωσιασμένος για τον “λαϊκισμό” που εκφράζεται μέσα από την επιστολή του μητροπολίτη Μεσογαίας, σημειώνοντας πως “αν ένας μητροπολίτης εκφράζεται με αυτό τον τρόπο αντιλαμβάνομαι το γιατί ένας ιερέας στη Λήμνο αρχίζει να μιλά για κατοχική κυβέρνηση, ενάντια στο πολιτικό σύστημα που ορίζει τη χώρα, στους Ευρωπαίους που θέλουν να μας πιουν το αίμα και θέλουν να μας παραδώσουν και αυτή τη φορά στους Οθωμανούς, όπως έκαναν το 1453 και τέτοια πράγματα”.

“Πρέπει επιτέλους σε αυτό τον τόπο αυτά τα υπολείμματα τα ακροδεξιά που υπάρχουν στην ηγεσία της εκκλησίας να κατανοήσουν ότι δεν μπορούν να πολιτεύονται. Αν θέλουν να πολιτεύονται, να βγάλουν το ράσο και να κατέβουν στο λαό να ζητήσουν ψήφο. Να κάνουν και κόμμα, να κάνουν ότι θέλουν”, τόνισε ο κ. Σηφουνάκης, ενώ εκτίμησε πως θα επέλθει διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας , κάτι που όπως ανέφερε θέλει και η ηγεσία της εκκλησίας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε