Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Σηφουνάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: «Καλύπτετε τραμπούκους» – Λαφαζάνης: «Ζηλεύετε τη δόξα Πάγκαλου»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Βαριές κουβέντες αντάλλαξαν στη Βουλή ο Νίκος Σηφουνάκης με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, με αφορμή την πρόσφατη επίθεση που δέχτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος στη Μυτιλήνη.

Από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως «συγκαλύπτει, υποθάλπει και στηρίζει τραμπούκους με χυδαίες και ακραίες συμπεριφορές».

«Δεν περίμενα ποτέ ότι από αυτό το χώρο (της Ανανεωτικής Αριστεράς) θα υπήρχαν δυνάμεις που θα συγκάλυπταν και υπέθαλπαν κουτσαβάκηδες και περιθωριακά στοιχεία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σηφουνάκης.

«Την περασμένη Παρασκευή βρέθηκα στη Μυτηλήνη. ήμουν προσκεκλημένος ομιλητής, μίλησα και μου απένειμαν και μια πλακέτα. Παρέμεινα πάνω από 3 ώρες στο χώρο με χιλιάδες ανθρώπους, επισκέφτηκα περίπτερα χωρίς να συμβεί το παραμικρό. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα ελάχιστοι, όχι πάνω από 15 άτομα, μου έστησαν καρτέρι, δεν περιορίστηκαν σε αλλά χρησιμοποίησαν ένα χυδαίο υβρεολόγιο. Δυστυχώς αυτοί οι ελάχιστοι καλύπτονται από τον πολιτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και έχουν ονοματεπώνυμο», είπε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να τα καταδικάσει, έβγαλε ανακοίνωση στήριξης του τραμπουκισμού» ανέφερε ο κ. Σηφουνάκης και πρόσθεσε: «Στο ΠΑΣΟΚ δεν πτοούμαστε από τραμπουκισμούς. Οι δημοκρατικοί πολίτες θα αντιμετωπίσουν τις συγκεκριμένες αυτές συμπεριφορές του συγκεκριμένου χώρου όπως αντιμετώπισαν την 10ετία του ’60 τους ακροδεξιούς τραμπούκους της οργάνωσης “Καρφίτσα”. Τις ίδιες μεθόδους χρησιμοποίησαν και οι του Χίτλερ κατά των Εβραίων. Θα σας απαντήσουμε όπως το βρώμικο ‘89… Το ΠΑΣΟΚ και τότε δεν υπέκυψε στις απειλές, στις μεθοδεύσεις του γκρουπούσκουλου όπως καταντήσατε».

«Πρώτη φορά το ακούω αν αναμειγνύεται ακόμη και ο Χίτλερ σε μια αντιπαράθεση που μπορεί να έχουν πολιτικές δυνάμεις μέσα στη Βουλή», ήταν η πρώτη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, που κατηγόρησε την κυβέρνηση για πανικό.

«Κατανοώ τον πανικό τη κυβέρνησης και τα αδιέξοδά της, αλλά δεν μπορώ αντιληφθώ τη στάση του κ. Σηφουνάκη που μας γυρίζει σε σκοτεινές εποχές που ανακαλούν μετεμφυλιακές μνήμες. Ξεπερνά και αυτά τα όρια η προσπάθεια Σηφουνάκη να αντιπαρατεθεί με το ΣΥΡΙΖΑ. Του επιστρέφω τις κατηγορίες μία προς μια. Σας τις χαρίζω γιατί σας εκφράζουν και σας αποτυπώνουν», είπε.

«Φοβάμαι ότι ένας ένας από την κυβερνητική παράταξη ακολουθούν τον ολισθηρό αντιαριστερό και αντικομουνιστικό δρόμο που θυμίζει άλλες εποχές. Ζηλεύουν τη δόξα του κ. Πάγκαλου. Οι δρόμοι αυτοί γρήγορα θα οδηγήσουν σε σκοτεινές καταστάσεις τη χώρα αν δεν ανακοπούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μυτιλήνη: Αποδοκίμασαν τον Νίκο Σηφουνάκη – Δείτε Video

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε