Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Σίκατσεκ: “Δεν είδα δεν ξέρω ποιός πήρε τις μίζες στην Ελλάδα”

‘Aγνοια για τα ονόματα των παραληπτών της “μίζας” στην Ελλάδα δήλωσε ο Ράϊνχαρτ Σίκατσεκ.

Ο κ. Σίκατσεκ παραδέχτηκε ότι είχε στηθεί ένα μεγάλο δίκτυο για «διανομές χρημάτων» σε ανώτατο επίπεδο της εταιρείας και ότι οι προμήθειες ήταν 2% σε πολιτικούς και 8% σε υπηρεσιακούς. Το δίκτυο αφορούσε και άλλες χώρες και όχι μόνο την Ελλάδα.

Ονόματα πολιτικών δεν βγήκαν από το στόμα του αλλά πρόσθεσε οτι Χριστοφοράκος και Κουτσενρόιτερ έκαναν τις «διανομές» των χρημάτων στη Ελλάδα.

Οταν ρωτήθηκε αν η Siemens έδωσε χρήματα σε μικρό κόμμα στην Ελλάδα είπε «όχι».

Το απόγευμα θα εμφανιστούν ενώπιον της επιτροπής εκ μέρους της Siemens το μέλος του κεντρικού διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Πέτερ Σόλμσεν και ο επικεφαλής της επιτροπής εσωτερικού ελέγχου της Siemens, πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Τέο Βάιγκελ.

 Η εισαγγελία του Μονάχου που έχει χειριστεί την υπόθεση των «μαύρων» ταμείων της Siemens παρέχει διευκολύνσεις στο πλαίσιο της δικαστικής συνδρομής που έχει ζητήσει η Ελλάδα. Ο εκπρόσωπος τύπου της εισαγγελίας Τόμας Σταϊνγκράους-Κοχ αρνήθηκε οιαδήποτε τοποθέτηση, «ούτε επί του περιεχομένου, ούτε επί της ουσίας». Υπογράμμισε σχετικά ότι «η εξέταση των μαρτύρων δεν είναι δική μας υπόθεση», αλλά υπόθεση των ελληνικών αρχών.

  Ο πρώην διευθυντής της Siemens Ελλάδος Μιχάλη Χριστοφοράκος θα εξεταστεί αύριο Τετάρτη.

 Το κλιμάκιο της εξεταστικής επιτροπής που βρίσκεται στο Μόναχο αποτελείται από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Βάσω Τσόνογλου, Λεωνίδα Γρηγοράκο, Δημήτρη Παπουτσή, τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κων. Τζαβάρα, Μαρία Κόλια-Τσαρούχα και Γρηγόρη Αποστολάκο, το βουλευτή του ΚΚΕ Αθ. Παφίλη και το βουλευτή του ΛΑΟΣ Κων. Αϊβαλιώτη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε