Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

«Σηκώνει μανίκια» το κυβερνητικό επιτελείο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Φορολογικό, ασφαλιστικό, Καλλικράτης και κλειστά επαγγέλματα μεταξύ των «καυτών» θεμάτων που θα «τρέξει» τις επόμενες ημέρες το κυβερνητικό επιτελείο.

Η ανάπαυλα για το Πάσχα τελείωσε και άπαντες στο κυβερνητικό στρατόπεδο «σηκώνουν μανίκια» για να προωθήσουν τις αλλαγές. Δεν έχουν περάσει άλλωστε πολλές ημέρες από το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, όπου ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει από τους υπουργούς του να… βάλουν στο φουλ τις μηχανές γιατί δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν η φορολογική μεταρρύθμιση που αυτή την εβδομάδα κατατίθεται στη Βουλή προς ψήφιση. Μπορεί το οικονομικό επιτελείο ακόμη να… γράφει και να σβήνει, αλλά το τελικό σχέδιο θα δημοσιοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη, θα κατατεθεί στην Ολομέλεια στις 13 του μήνα και δυο ημέρες μετά θα γίνει και η ψηφοφορία.

Θα «τρέξουν» επίσης οι αποκρατικοποιήσεις αλλά και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, για το οποίο ασκούνται και πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μετά το φορολογικό, σειρά έχει το ασφαλιστικό. Το αρμόδιο υπουργείο στοχεύει να καταθέσει το σχέδιο νόμου στη Βουλή πριν από το τέλος Απριλίου ώστε το αργότερο στα μέσα Μαΐου να έχει γίνει νόμος του κράτους. Από εκεί και πέρα, υπάρχει και ο Καλλικράτης γύρω από τον οποίο θα κινηθεί και όλη η αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας. Μεταξύ των ζητημάτων στα οποία πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος είναι οι λειτουργικές αδυναμίες της δημόσιας διοίκησης.

Στην ατζέντα της κυβέρνησης βρίσκονται επίσης ο αναπτυξιακός νόμος, το νομοσχέδιο για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη αλλά και θέματα περιβάλλοντος και χωροταξίας. Τα δυο τελευταία ζητήματα θα τεθούν στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου που είναι προγραμματισμένο εντός της εβδομάδας.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα βρεθεί στη Μεγαλόνησο τη Δευτέρα του Θωμά προκειμένου να έχει συνομιλίες με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε