Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

«Σήμερα ψήφος εμπιστοσύνης, αύριο κυβέρνηση συνεργασίας»

«Σήμερα ψήφος εμπιστοσύνης, αύριο κυβέρνηση συνεργασίας»

Υπουργοί και στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζητούν όλο και πιο δυνατά από τον πρωθυπουργό να ξεκινήσει αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, τη διαδικασία για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

«Δεν μπορεί να είμαστε στο “θα δούμε”» είναι χαρακτηριστική έκφραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Χρήστου Πρώτοποππα.

«αν σήμερα πάνε όλα ομαλά, ο Γ. Παπανδρέου θα προχωρήσει σε συζητήσεις με τη ΝΔ αλλά και με τα άλλα κόμματα για να σχηματιστεί μια κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας. Με ευρύτερη συγκρότηση από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και από άλλες δυνάμεις, εφόσον επιθυμούν να συμμετέχουν. Με την στήριξη όλων αυτών, για να είμαι σαφής», τόνισε ο πρώην υπουργός στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

«Θα πρέπει να κουβεντιάσει ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου με τον κ. Σαμαρά. Η κυβέρνηση αυτή θα πρέπει να έχει σαφώς προσδιορισμένες αρμοδιότητες, διότι μόνον έτσι θα ηρεμήσει η χώρα, θα αισθανθεί σίγουρη, θα μας αναγνωρίσουν πλήρως οι εταίροι μας ως μια χώρα που μπορεί να συνεννοηθεί και να δημιουργεί ευρύτερες συναινέσεις και στηρίξεις στην πολιτική», πρόσθεσε.

Και μίλησε για ενδεχόμενη αδυναμία καταβολής μισθών και συντάξεων στην περίπτωση που δεν εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση.

Στο ίδιο μήκος και η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, που μίλησε επίσης στο κρατικό ραδιόφωνο. Η κα Χριστοφιλοπούλου ζήτησε να υπερψηφιστεί σήμερα η κυβέρνηση και στη συνέχεια να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για νέο σχήμα ευρείας αποδοχής.

Η υφυπουργός Παιδείας μίλησε για ολιγόμηνη διάρκεια της κυβέρνησης, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και να συναφθεί η δανειακή σύμβαση και πρόσθεσε: “Από εκεί και πέρα, αμέσως να οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές”.

Τόνισε ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία για μία τέτοια κυβέρνηση η εξέλιξη θα είναι ολέθρια για τη χώρα, γιατί όπως ανέφερε “θα κινδυνεύσει η ομαλή πρόσβαση της χώρας στη χρηματοδότηση, στη δανειοδότηση και στην επιβίωση εντός του ευρώ”.

ΤΟ NEWSIT ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΣΑΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γέρνει προς το ΝΑΙ η Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ

Το σχέδιο Παπανδρέου για να κρατήσει την εξουσία

Γιατί είναι απίθανο να γίνει κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Ο Βενιζέλος προαναγγέλει κυβέρνηση συνεργασίας 

Οι “επικίνδυνοι”, οι “βουβοί” το non paper ενόψει ψηφοφορίας

Το θρίλερ της Παρασκευής! Όλα στον αέρα για την ψήφο εμπιστοσύνης – Το Σάββατο θα υπάρχει κυβέρνηση;

Εκτός ελέγχου οι βουλευτές: Ξυνίδης σε Καϊλή: “Σιγά την καλτσοδέτα”

“Δεν θα φτάσουμε στην ψήφο εμπιστοσύνης”

Γ. Παπανδρέου: ψηφίστε “ναι” και μετά παραιτούμαι

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε