Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα – “Κόκκινα δάνεια”… από το 2016

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με… αμοιβαίο συμβιβασμό στο “καυτό” ζήτημα των “κόκκινων δανείων” έκλεισε η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με το κουαρτέτο. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε, ωστόσο, πως τα… δύσκολα μετατέθηκαν για τις αρχές του 2016 και την πρώτη αξιολόγηση αναφορικά με τα “κόκκινα δάνεια”.

Σήμερα στη Βουλή

Το νομοσχέδιο με το δεύτερο πακέτο προαπαιτουμένων αναμένεται, λοιπόν, να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή. Η σχετική ψηφοφορία αναμένεται να γίνει το βράδυ της Τρίτης, ενώ άν δεν υπάρξουν απρόοπτα θα γίνει και η εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα βοήθειας την Παρασκευή.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, η αγορά ανοίγει προς το παρόν μόνο για τα επιχειρηματικά και τα στεγαστικά δάνεια, όχι όμως για όσα αφορούν πρώτη κατοικία και τα οποία θα εξαιρεθούν μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου μαζί με τα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τα καταναλωτικά.

Μετά την ημερομηνία – ορόσημο της 15/2, ο Γιώργος Σταθάκης εκτίμησε πως θα υπάρξει νέο πλαίσιο για στεγαστικά πρώτης κατοικίας, τα καταναλωτικά και τα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Σχετικά τώρα με το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, που επίσης συζητήθηκε με το κουαρτέτο, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει μείωση μισθών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε