Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Σίντερ: H μόνη επιλογή της Ελλάδας για να βγει από την κρίση είναι η διαγραφή του χρέους

Σίντερ: H μόνη επιλογή της Ελλάδας για να βγει από την κρίση είναι η διαγραφή του χρέους

Ο Αυστριακός υφυπουργός Οικονομικών τονίζει ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν αποτελεί βιώσιμη λύση του προβλήματος.

Αντίθετα μια επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή θα σήμαινε ότι το χρέος θα διπλασιαζόταν με το νέο υποτιμημένο νόμισμα αφού θα παρέμενε σε ευρώ, διατυπώνει σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα “Ντι Πρέσε”, ο Αντρέας Σίντερ.

Σύμφωνα με τον κ. Σίντερ, το πρόβλημα έχει τις ρίζες του στις ανισορροπίες στην Ευρώπη αλλά και την ίδια την Ελλάδα: ένα κακώς οργανωμένο κράτος, ένα πολιτικό σύστημα που είναι ακατάλληλο να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.

Ο ίδιος θεωρεί πως η μόνη επιλογή που απομένει στην Ελλάδα για ναβγει από την κρίση, ανεξάρτητα από το νόμισμα που θα έχει, είναι η διαγραφή χρέους και ο σχεδιασμός μιας αναπτυξιακής στρατηγικής.

Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως μεταρρυθμίσεις που θα τονώσουν την ανάπτυξη της οικονομίας, και σκληρές περικοπές στην ελληνική κοινωνία.

Ο κ. Σίντερ πιστεύει πως είναι σημαντική η συνδρομή των Γερμανών εφοριακών στην Ελλάδα, και πως το αυστριακό υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη προσφέρει τη βοήθειά του σε σχέση με το φορολογικό σύστημα στην χώρα αυτή.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε