Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Σκανδαλίδης: Δεν είχα καμμία σχέση με το C4i – Φλέσσας: Δεν πήρα ποτέ μαύρα χρήματα από τη Siemens

Σκανδαλίδης: Δεν είχα καμμία σχέση με το C4i – Φλέσσας: Δεν πήρα ποτέ μαύρα χρήματα από τη Siemens

Αυτοβούλως παρουσιάστηκε στην εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο Siemens ο Κώστας Σκανδαλίδης

    Μετά τα σημερινά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο πρώην τεχνικός διευθυντής της Siemens, Διον. Δενδρινός, εμμέσως παραδέχθηκε χθες ενώπιον της εξεταστικής της Siemens ότι ήταν ο ίδιος ο συγγραφέας των «ενημερωτικών non paper», τα οποία έδωσε στον Χριστοφοράκο και εικάζεται ότι εκείνος τα απέστειλε στους συναρμόδιους υπουργούς.

O βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Εσωτερικών, διέψευσε οποιαδήποτε ανάμειξη του ονόματός του με την υπόθεση του C4I και παράνομες πληρωμές, ύστερα από τη φημολογία και τα δημοσιεύματα για τα «non paper», που έστελνε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος παραμονές των ΚΥΣΕΑ, υπέρ του συστήματος, που εκπροσωπούσε η αμερικανική εταιρεία SAIC.

 Ενημέρωσε τους βουλευτές ότι ο ίδιος, ως υπουργός Εσωτερικών, δεν ήταν στην ομάδα των συναρμόδιων υπουργείων, που σχετίζονταν με τους ολυμπιακούς αγώνες και «ως εκ τούτου δεν υπήρχε λόγος να τον πλησιάσει κανείς για να του δώσει μίζα».

 
    Υπογράμμισε ότι, όπως θυμάται, πήρε μέρος μόνον στο πρώτο ΚΥΣΕΑ τον Φεβρουάριο 2003, όπου απλώς επισημάνθηκε από όλους ότι ήταν ιδιαίτερα υψηλό το τίμημα που ζητούσαν και οι δύο υποψήφιες κοινοπραξίες SAIC και TRS, ενώ μάλλον δεν πήρε μέρος στο δεύτερο.
 
    Ο πρώην υπουργός είπε ακόμη ότι δεν συμμετείχε σε καμία επιτροπή, ούτε σε εκείνη που πρόκρινε το C4I, ούτε στην άλλη των ολυμπιακών έργων, κι ότι, αν συναντήθηκε με τον Χριστοφοράκο, θα ήταν για μία φορά.
 
    Παραδέχθηκε, πάντως, ότι πήρε «non paper», «αλλά αυτά δεν συνιστούν ούτε μίζες, ούτε εμβάσματα». Τάχθηκε δε υπέρ ενός ειλικρινούς διαλόγου για το πολιτικό χρήμα και τον έλεγχό του.

Φλέσσας: Είχα σύμβαση με την Siemens έως το 2008 – Tώρα κάνω καμπάνια υπέρ του ΔΝΤ

Σε κλίμα έντασης μεταξύ του προέδρου και διευθυνοντος συμβούλου της Civitas, Γιώργου Φλέσσα και του βουλευτή της ΝΔ, Πανου Καμμένου ξεκίνησε η κατάθεση του πρώτου στην Εξεταστική Επιτροπή.
Ο κ. Φλέσσας απείλησε να καταθέσει αγωγή σε βάρος του κ. Καμμένου κατηγορώντας τον οτι σπιλώνει το όνομά του και την εταιρεία του.

Δεν πήρα ποτέ μαύρα χρήματα από τη Siemens, κατέθεσε ο κ. Φλέσσας.
 
Ο μάρτυρας παραδέχτηκε πως είχε συνεργαστεί με τη Siemens (2000 έως 2008), μέσα στο πλαίσιο του αντικειμένου της εταιρείας του. Όπως είπε, το Φθινόπωρο του 2006 ο Μιχάλης Χριστοφοράκος του ζήτησε, με αφορμή την αποκάλυψη του σκανδάλου στη Γερμανία, να διαχειριστεί το θέμα από επικοινωνιακής πλευράς την υπόθεση στην Ελλάδα και αρνήθηκε ότι πλήρωσε πολιτικούς και δημοσιογράφους.

Πελάτης της εταιρείας του κ. Φλέσσα, όπως αποκάλυψε, ήταν μέχρι πρόσφατα και το ΔΝΤ, προκειμένου να «επικοινωνήσει τα μέτρα στην Ελλάδα».  «Η καμπάνια με το ΔΝΤ σταμάτησε με την ψήφιση του μνημονίου στη Βουλή και για τη δουλειά πήραμε 10.000» ευρώ ανέφερε.

Επίσης, όπως είπε, στο πρόσφατο παρελθόν είχε συνεργαστεί με το ΥΠΕΞ, επί υπουργείας Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ γενικότερα από το 1994 είχε αναλάβει διάφορες δουλειές μεταξύ των οποίων Υπουργεία, εταιρείες.

Ο κ. Καμμένος υπέβαλε αίτημα να ζητηθεί από το ΣΔΟΕ να διενεργήσει έλεγχο στην εταιρεία Civitas προκειμένου να διαπιστωθεί αν τυχόν υπήρχαν «μαύρες» πληρωμές στο ταμείο της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Στο μικροσκόπιο τα 21 τηλέφωνα του Χριστοφοράκου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε