Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Σκιώδη κυβέρνηση και ομάδα “παρακολούθησης” του μνημονίου φτιάχνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σκιώδη κυβέρνηση και ομάδα “παρακολούθησης” του μνημονίου φτιάχνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ομάδα παρακολούθησης της εφαρμογής του μνημονίου αποφάσισε να συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ την επόμενη εβδομάδα θα οριστούν ποιοι βουλευτές του κόμματος θα παρακολουθούν συγκεκριμένα υπουργικά χαρτοφυλάκια.

Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν κατα τη διαρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ενώ όπως αποφασίστηκε ο Θοδωρής Δρίτσας και ο Τάσος Κουράκης θα αναλάβουν τους τομείς Αμυνας και Παιδείας αντιστοίχως.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν επίσης να καταψηφίσουν, εκφράζοντας παράλληλα την αποδοκιμασία τους, τον υποψήφιο 7ο Αντιπρόεδρο της Βουλής που προέρχεται από τη Χρυσή Αυγή. Οι βουλευτές θα ψηφίσουν τον  Ευάγγελο Μεϊμαράκη, μόνο, όμως, αν πάρουν δεσμεύσεις ότι η αλλαγή του Κανονισμού δεν θα γίνει εις βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη συνεδρίαση της ολομέλειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ συγκροτήθηκε το νέο της προεδρείο.

Στη θέση του Γραμματέα της Κ.Ο. εξελέγη ο Νίκος Βούτσης, Βουλευτής Α’ Αθήνας. Στις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων εκλέχτηκαν οι: Παναγιώτης Λαφαζάνης, Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Δημήτρης Παπαδημούλης, Βουλευτής Β΄
Αθηνών, και Παναγιώτης Κουρουμπλής, Βουλευτής Β΄ Αθηνών.

Στη θέση του Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας εκλέχτηκε ο Κώστας Αθανασίου, Συντονιστής της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τη θέση του Δ’ Αντιπροέδρου της Βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ/ ΕΚΜ θα προτείνει στην αυριανή ψηφοφορία τον Γιάννη Δραγασάκη, Βουλευτή Β΄ Αθήνας.

Για τη θέση του Κοσμήτορα τον Νάσο Αθανασίου, Βουλευτή Αττικής και για τη θέση του Γραμματέα την Μαρία Μπόλαρη, Βουλευτή Α΄ Αθήνας.

Διαβάστε

Την Παρασκευή η μυστική ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Βουλής

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε