Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΣΚΑΡ 2017· ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ 16 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σκληρά ανταλλάγματα για σωτηρία μέσω ευρωομολόγου

Νίκος Κονιτόπουλος |
Σκληρά ανταλλάγματα για σωτηρία μέσω ευρωομολόγου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 23.11.2011 | 16:08

Η Κομισιόν θέλει να επιθεωρεί και να αλλάζει τους εθνικούς προυπολογισμούς και να βάζει σε αυστηρή επιτήρηση χώρες, σαν την Ελλάδα.

Οι προυποθέσεις-απαιτήσεις της Κομισιόν για έκδοση ευρωομολόγου είναι:

- Σχολαστική επιτήρηση των εθνικών προυπολογισμών με δικαίωμα αλλαγών τους
- Σύσταση ανεξάρτητων επιτροπών που θα ελέγχουν τους προυπολογισμούς των κρατών μελών
- Αυστηρή εποπτεία οικονομικά αδύνατων χωρών με νομική μάλιστα κατοχύρωσηΠειθαρχία, υπακοή και στο βάθος ευρωομόλογο, είναι συμπυκνωμένος ο χαρακτηρισμός των ανακοινώσεων του Ζοζέ Μπαρόζο.
''Οι στόχοι πίσω από αυτό το πακέτο οικονομική ανάπτυξη, χρηματοπιστωτική σταθερότητα, δημοσιονομική πειθαρχία σχετίζονται ο ένας με τον άλλο. Τους χρειαζόμαστε όλους αν θέλουμε να προχωρήσουμε πέρα από την τρέχουσα έκτακτη κατάσταση σε μία Ευρώπη στην οποία η αλληλεγγύη θα εξισορροπείται από ενισχυμένη υπευθυνότητα'' ήταν τα λόγια του προέδρου της Κομισιόν.
Η τελευταία του πρόταση είναι σαφέστατα και προειδοποίηση για τη χώρα μας και μεταφράζεται ''σας θέλουμε υπεύθυνους εαν θέλετε να σας βοηθάμε εντός ευρώ''.Αν και όταν τα κράτη μέλη της ευρωζώνης αποδεχτούν την επικυριαρχία ουσιαστικά των Βρυξελλών τότε ''φουλάρουμε'' για ευρωομόλογα είπε με το ...στόμα και έδειξε με τη γλώσσα του σώματος, παμπόνηρα ο Μπαρόζο:''Η Κομισιόν ξεκαθαρίζει ότι οποιαδήποτε κίνηση προς την εισαγωγή ομολόγων σταθερότητα θα είναι εφικτή και επιθυμητή αν υπάρξει ταυτόχρονη ενίσχυση της δημοσιονομικής πειθαρχίας''.

Μάλιστα η Κομισιόν παρουσίασε τρεις εκδοχές για το πως θα μπορεί να είναι η μορφή του ευρωομολόγου, χωρίς να προκρίνει μία συγκεκριμένη.

Διαβάστε επίσης :
Νίκος Κονιτόπουλος


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
 1. Πηγές Βρυξελλών: Ικανοποίηση για το Eurogroup - Αυξάνονται οι πιθανότητες παραμονής του ΔΝΤ Πηγές Βρυξελλών: Ικανοποίηση για το Eurogroup - Αυξάνονται οι πιθανότητες παραμονής του ΔΝΤ
 2. Βρυξέλλες: Συμφωνία μέσα στις επόμενες ώρες – Έγιναν αμοιβαίες υποχωρήσεις Βρυξέλλες: Συμφωνία μέσα στις επόμενες ώρες – Έγιναν αμοιβαίες υποχωρήσεις
 3. Άγρια επίθεση Τσίπρα σε ΔΝΤ και Σόιμπλε! Μην παίζετε με τη φωτιά! Άνγκελα, μάζεψέ τον ! Άγρια επίθεση Τσίπρα σε ΔΝΤ και Σόιμπλε! "Μην παίζετε με τη φωτιά! Άνγκελα, μάζεψέ τον"!
 4. Τσίπρας στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ: Το ΔΝΤ παίζει τον μουτζούρη ! Μήνυμα στη Μέρκελ: Μάζεψε τον Σόιμπλε! Τσίπρας στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ: Το ΔΝΤ παίζει τον "μουτζούρη"! Μήνυμα στη Μέρκελ: Μάζεψε τον Σόιμπλε!
 5. Αξιολόγηση: Οι Θεσμοί μίλησαν! Όλα δείχνουν αδιέξοδο Αξιολόγηση: Οι Θεσμοί μίλησαν! Όλα δείχνουν αδιέξοδο
 6. Αξιολόγηση: Πρόοδος στο προσκήνιο, οργιάζει το παρασκήνιο! Επιστρέφουν οι Θεσμοί Αξιολόγηση: "Πρόοδος" στο προσκήνιο, "οργιάζει" το παρασκήνιο! Επιστρέφουν οι Θεσμοί
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook