Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Σκληρή κόντρα Παπανδρέου – Ρουμελιώτη – Τι απαντά στον πρώην πρωθυπουργό

Σκληρή κόντρα Παπανδρέου – Ρουμελιώτη – Τι απαντά στον πρώην πρωθυπουργό

Μετά την σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο Γ.Παπανδρέου, ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης απάντησε με γραπτή του ανακοίνωση.

Ο κ. Ρουμελιώτης απάντησε στα ερωτήματα Παπανδρέου με ερωτήματα.

Ζητεί, να ερωτηθεί ο πρώην πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, αν γνώριζε τις απόψεις του Ντομινίκ Στρος Καν, τότε επικεφαλής του Ταμείου, «σχετικά με τις προβληματικές πτυχές» του προγράμματος που εκπονήθηκε από την Ελλάδα.

Επίσης ζητεί από τον κ. Παπανδρέου να διευκρινίσει: 1) Γιατί δεν επιδίωξε την άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους όπως του υποδείκνυε ο Ντομινίκ Στρος Καν, 2) Γιατί αποδέχτηκε τόσο υψηλό επιτόκιο δανεισμού από την Ευρωζώνη, και 3) Γιατί συμφώνησε σε τόσο μικρή χρονική περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ο κ. Ρουμελιώτης υποστηρίζει ότι ο ίδιος ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για τα τρία αυτά θέματα και επιφυλάσσεται να δώσει στη δημοσιότητα και άλλα στοιχεία, όπως αναφέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κατσάδα ενός πρώην πρωθυπουργού σε έναν παρολίγον – Παπανδρέου: Γιατί κ.Ρουμελιώτη δεν ενημερώσατε την ελληνική κυβέρνηση; Γιατί δεν παραιτηθήκατε;

Βόμβα από την παραδοχή Ρουμελιώτη: “Το ΔΝΤ γνώριζε ότι το πρόγραμμα θα αποτύχει” – Οργιάζουν οι φωνές για νέο κούρεμα
Να κληθεί ο κ.Ρουμελιώτης στην Βουλή να δώσει εξηγήσεις!

Ρουμελιώτης: Βιώσιμο το χρέος μόνο αν ισχύσουν και για την Ελλάδα οι αποφάσεις των Βρυξελλών

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε