Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Σκληρό ροκ μεταξύ ΑΝΕΛ και Κατσίκη

Σκληρό ροκ μεταξύ ΑΝΕΛ και Κατσίκη

Σε άλλη ρότα… ο βουλευτής Κώστας Κατσίκης με το κόμμα των ΑΝΕΛ ή ο Πάνος Καμμένος τον «άδειασε» για μην βαθύνει ακόμα περισσότερο το ιδεολογικό ρήγμα που υπάρχει στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε θέματα απόκτησης ιθαγένειας αλλοδαπών; Η διάσταση μεταξύ βουλευτή – κόμματος, όπως τουλάχιστον καταγράφεται, οξύνει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις τους και δείχνει «πρόβλημα»…

Αίσθηση, πάντως, προκαλεί η βραδυφλεγής αντίδραση των ΑΝΕΛ τόσο στις δηλώσεις του βουλευτή τους Κώστα Κατσίκη όταν έκανε τις δηλώσεις του περί Σκοπίων και δραχμής, όσο και στην θέση που εξέφραζε από προχθές στην Επιτροπή ΜορφωτικώνΥποθέσεων της Βουλής που ως εισηγητής του κόμματος εξέφρασε τις αντιρρήσεις και καταψήφισε εκ μέρους των ΑΝΕΛ την διάταξη του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας που άνοιγε τους όρους σε αλλοδαπούς μαθητές ιδιωτικών σχολείων που ακολουθούν το ελληνικό πρόγραμμα σπουδών και διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα να μπορούν να αποκτούν την απόκτηση ελληνική ιθαγένειας.

Μια διάταξη που μετά την διάσταση των κομμάτων της συγκυβέρνησης πήρε το «πράσινο φως» για την Ολομέλεια χάρη στην θετική ψήφο που έλαβε από το Ποτάμι καθώς όλα τα υπόλοιπα κόμματα εξέφρασαν επιφύλαξη να τοποθετηθούν στην συζήτηση της Ολομέλειας.

Την αρνητική στάση των ΑΝΕΛ στην διάταξη εξέφρασε όμως και σήμερα το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής ο Κώστας Κατσίκης μιλώντας όχι ως βουλευτής αλλά και πάλι ως εισηγητής κάτι που αυτόματα σημαίνει ότι εκφράζει την θέση του κόμματός του. Ο κ. Κώστας Κατσίκης, μάλιστα, επιχειρηματολογώντας και αιτιολογώντας την καταψήφιση της διάταξης των ΑΝΕΛ επικαλέσθηκε λόγους… συνέπειας καθώς και το 2015 οι ΑΝΕΛ είχαν καταψηφίσει τις αλλαγές στον Κώδικα Ιθαγένειας που έδωσαν την δυνατότητα σε ανήλικους αλλοδαπούς μαθητές που διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα να θεμελιώνουν δικαίωμα κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας λόγω φοίτησης.

Μετά την δημοσιοποίηση του διαφαινόμενου «ρήγματος» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και τους πολιτικούς σχολιασμούς από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης για την ιδεολογική διάσταση που επικρατεί μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων, ο προεδρεύον της Ολομέλειας Αντιπρόεδρος Τάσος Κουράκης είπε πως «για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις, πληροφορούμε ότι υπάρχει μια ανακοίνωση από το κόμμα των ΑΝΕΛ που αναφέρει πως θα ψηφίσει τη διάταξη που αφορά την απόκτηση αλλοδαπών μαθητών της ελληνικής ιθαγένειας και οι απόψεις που εξέφρασε ο εισηγητής τους Κώστας Κατσίκης ήταν προσωπικές του θέσεις… »! Μάλιστα είπε ο κ. Τάσος Κουράκης, «πως σε λίγο θα μιλήσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ που εκπροσωπεί επισήμως το κόμμα και θα λυθεί η παρεξήγηση…»

Βουλευτές της αντιπολίτευσης πάντως, σημείωσαν στον προεδρεύοντα ότι ο κ. Κώστας Κατσίκης δεν μίλησε ως απλώς βουλευτής των ΑΝΕΛ αλλά ως εισηγητής του κόμματος και κατά την ψηφοφορία είναι αυτός που εκφράζει και την ψήφο του κόμματος.

Το γεγονός πάντως, ότι εδώ και πάνω από μια ώρα δεν έχει εμφανιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ προκειμένου επίσημα να «διορθώσει» τη γραμμή των ΑΝΕΛ και να δηλώσει πως το κόμμα του θα ψηφίσει το άρθρο «δείχνει» και το σκληρό «ροκ» που επικρατεί μεταξύ βουλευτή Κώστα Καστίκη και ΑΝΕΛ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε