Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

“Σκοτώνονται” Νέα Δημοκρατία – Γεροβασίλη για τη Δικαιοσύνη!

“Σκοτώνονται” Νέα Δημοκρατία – Γεροβασίλη για τη Δικαιοσύνη!

“Η Κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστούν μια μεγάλη “συγγνώμη” στο Σώμα των Ελληνίδων και Ελλήνων Δικαστών” αναφέρει η Νέα Δημοκρατία. “Η πρακτική των παρεμβάσεων και εκβιασμών στη Δικαιοσύνη αποτελεί αποκλειστικότητα της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη” απαντά η Όλγα Γεροβασίλη. Όλα αυτά με αφορμή τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου…

“Ο κ. Παρασκευόπουλος παραδέχθηκε σήμερα ότι είχε ενημερωθεί υπηρεσιακά, από το Νοέμβριο του 2015, για την υπόθεση του ανώτατου δικαστή, αλλά επέλεξε να μην τη διερευνήσει, καθώς αμφέβαλλε για τη νομιμότητα της προέλευσης του σχετικού υλικού”, αναφέρει με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, δίνοντας συνέχεια στις “εκρηκτικές” αντιπαραθέσεις της με την Κυβέρνηση.

Αφορμή τα όσα είπε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, για την υπόθεσητου αντιπροέδρου του ΣτΕ τα προσωπικά δεδομένα του οποίου βγήκαν στην φόρα προκαλώντας σάλο.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση συνεχίζει στην ανακοίνωσή της: «Αξιολόγησε ότι έπρεπε να την κρατήσει στο συρτάρι του για ένα ολόκληρο χρόνο και την ανέσυρε όταν ο δικαστικός λειτουργός εξέφρασε την αντίθεσή του στην αναβολή της κρίσεως του ανωτάτου δικαστηρίου επί του γνωστού θέματος αντισυνταγματικότητας του νόμου Παππά.

Επομένως, ο κ. Παρασκευόπουλος ενήργησε βάσει ενός συνολικού κυβερνητικού σχεδιασμού, μιας απαράδεκτης μεθόδευσης την οποία ομολόγησε, μιας Κυβέρνησης σε αποδρομή.

Στην προσπάθειά τους να παραμείνουν λίγο ακόμη στην εξουσία, χρησιμοποιούν αντιδημοκρατικές μεθόδους, που δεν αντιστοιχούν σε ένα ευρωπαϊκό Κράτος δικαίου.

Η Κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστούν μια μεγάλη “συγγνώμη” στο Σώμα των Ελληνίδων και Ελλήνων Δικαστών, που στοχοποίησε απροκάλυπτα και το κομματικό έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ για να χειραγωγήσει την κρίση και τις αποφάσεις τους, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι δικαστές.

Η Νέα Δημοκρατία και η κοινωνία των πολιτών προασπίζουν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και τη λειτουργία της Δημοκρατίας».

Σκληρή απάντηση Γεροβασίλη

Η απάντηση από την κυβέρνηση ήρθε μέσω της Κυβερνητικής Εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη, η οποία με… επιθετικό στυλ κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά, για πρακτικές παρεμβάσεων και εκβιασμών στη Δικαιοσύνη!

Αναφέρει χαρακτηριστικά: “Ο Υπουργός Δικαιοσύνης έπραξε το αυτονόητο θεσμικό του καθήκον και παρήγγειλε τόσο πειθαρχική έρευνα για το λεπτό ζήτημα της ανάδειξης δικαστικών όσο και ποινική διερεύνηση. Αυτό το έπραξε όταν η υπόθεση έγινε πάνδημα γνωστή, μετά από το δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας και τη σχετική ερώτηση βουλευτή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Η κυβέρνηση σε κάθε περίπτωση ασκεί, ως οφείλει, τα καθήκοντά της με πλήρη σεβασμό στη διάκριση των λειτουργιών και αρμοδιοτήτων, και του απαραβίαστου του ιδιωτικού βίου.

Αντιθέτως, είναι η Νέα Δημοκρατία αυτή που επιδιώκει με κάθε τρόπο τον επηρεασμό της Δικαιοσύνης. Το έπραξε όταν ο κ. Μητσοτάκης στράφηκε κατά Ανώτατου Δικαστικού από κομματική συνεδρίαση της ΝΔ. Το έπραξε όταν ο κ. Φορτσάκης από το βήμα της Βουλής στράφηκε κατά του ΣτΕ κάνοντας λόγο για «διακοπές των δικαστικών», «υπεράσπιση στενών συμφερόντων» και «αυτοκτονικές τάσεις». Το πράττει όταν ο κ. Μητσοτάκης οικειοποιείται και παραποιεί το περιεχόμενο της ανακοίνωσης των Ενώσεων Δικαστών και Εισαγγελέων προκειμένου να την εκμεταλλευτεί πολιτικά.

Η πρακτική των παρεμβάσεων και εκβιασμών στη Δικαιοσύνη αποτελεί αποκλειστικότητα της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη. Στόχος τους είναι να επηρεάσουν τους δικαστικούς λειτουργούς ώστε κάθε έκφραση ανεπιθύμητης σε εκείνους γνώμης, να θεωρείται προϊόν επηρεασμού.

Πρόκειται για την τρίτη πράξη του απονενοημένου σχεδίου «αριστερής παρένθεσης». Αλλά όπως και στις προηγούμενες, δεν θα τους βγει! Ο ελληνικός λαός έχει δώσει εντολή για μάχη κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής. Η μάχη συνεχίζεται“.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε