Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Σκουρλέτης: Εκλογές θα προκύψουν όχι από δική μας επιλογή

Σκουρλέτης: Εκλογές θα προκύψουν όχι από δική μας επιλογή

«Εκλογές μπορεί προκύψουν οχι απο επιλογή της κυβέρνησης αλλά μέσα απο απόλυτο αδιέξοδο που κανείς δεν μπορεί να το αποκλείει σε καθεστώς μνημονίου».

 Επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σημειώνοντας οτι οι προτάσεις της ΝΔ δεν διαφέρουν απο εκείνες του κ. Σόιμπλε. Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης NORTH 98, ο κ. Π. Σκουρλέτης κατηγόρησε τη ΝΔ που έχει υιοθετήσει τις απόψεις όπως είπε των δανειστών ενώ για το θέμα των πρόωρων εκλογών είπε οτι δεν ειναι στη σκέψη της κυβέρνησης.

Σημείωσε όμως: «Η αντιπολίτευση είναι που το αναμασά και το καταθέτει με τέτοιο τρόπο για να καλύψει στην ουσία δικές της προτάσεις που δεν διαφέρουν απο του ΔΝΤ και του Σόιμπλε, αλλά η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει εκλογές. Θα σας έλεγα οτι αυτό το ενδεχόμενο μπορεί να προκύψει όχι απο επιλογή της κυβέρνησης αλλά απο μια πλήρη ανατροπή των σημερινών δεδομένων ή μέσα απο ενα απόλυτο αδιέξοδο που κανείς δεν μπορεί να το αποκλείει οταν βρισκόμαστε κάτω απο καθεστώς μνημονίου, αλλά που σε καμία περίπτωση εμεις δεν το επιθυμούμε ως κυβέρνηση, και θα αγωνιστούμε για να μην γίνει αυτό».

Σε οτι αφορά το θέμα της διαπραγμάτευσης ανέφερε οτι θα ολοκληρωθεί χωρίς νέα μέτρα ως και τα μέσα Φεβρουαρίου και τόνισε οτι καλύτερα ειναι να μην συμμετάσχει το ΔΝΤ το οποίο ακολουθεί αντιφατική πολιτική. Αν τελικά για λόγους άλλους ισορροπήσουν Σοιμπλε και ΔΝΤ θα ειναι αρνητική εξέλιξη κάτι ομως που δεν φαίνεται. Καλύτερα να μην μπει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε