Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Σκουρλέτης για Eldorado Gold: Να καταλάβουν ότι η Ελλάδα δεν είναι μπανανία

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Σε υψηλούς τόνους συνέχισε την αντιπαράθεσή του με την Eldorado Gold για την επένδυση στις Σκουριές ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης. Λίγες ώρες πριν συναντήσει τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Πολ Ράιτ, ο Έλληνας υπουργός κατηγόρησε την Eldorado για πολιτικό σόου και εκβιαστικά παιχνίδια.

Θέλουμε την επένδυση στη Χαλδικική αλλά υπό όρους δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ και τόνισε πως η πρώτη ερώτηση που θα κάνει στον διευθύνοντα σύμβουλο της καναδικής εταιρίας το μεσημέρι της Τετάρτης (13.01.2016) όταν θα συναντηθούν, θα είναι «αν καταλαβαίνει ότι η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία με νόμους που πρέπει να σέβεται και δεν είναιΕλ Ντοράντο ή μπανανία. Αν το αποδεχτεί αυτό θα συνεχίσουμε τη συζήτηση». Πάντως, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει νέα διαπραγμάτευση ούτε όμως και το ενδεχόμενο να προσπαθεί η εταιρία να αποσυρθεί από την επένδυση λόγω της πτώσης των τιμών του χρυσού.

Κατηγόρησε δε την Eldorado Gold ότι επιχειρεί να κάνει «πολιτικό σόου» εντυπωσιασμού, ότι δεν καταθέτει προτάσεις και στέλνει «εκβιαστικά τελεσίγραφα» στην κυβέρνηση, απαιτώντας να αυαναιρεθούν οι ελληνικές υπηρεσίες για να εκδώσει τις άδειες που θέλει. Αναφερόμενος στις καταγγελίες της εταιρίας για καθυστέρηση έκδοσης αδειών, είπε πως δεν υπάρχει καμία τέτοια καθυστέρηση σε αυτή τη φάση.

Όπως συνέχισε ο Πάνος Σκουρλέτης, η εταιρία Ελληνικός Χρυσός δεν έχει καταβάλει, από το 2007, ούτε ένα ευρώ φόρους στο ελληνικό δημόσιο γιατί εμφανίζεται ζημιογόνα, ενώ υποστήριξε πως υπάρχουν υποψίες για τριγωνικές συναλλαγές. Αναφερόμενος στα πρόστιμα που αποφάσισε να βάλει το υπουργείο στην εταιρία την ημέρα που εκείνη ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την επένδυση στις Σκουριές, είπε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν «καταχωνιάσει» διάφορα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί την περίοδο 2012 – 2014.

Παρουσία… μεταλλωρύχων η συνάντηση Σκουρλέτη – ElDorado Gold

Στις 14:30 το μεσημέρι της Τετάρτης (13.01.2016) είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ElDorado Gold Πολ Ράιτ για τις Σκουριές. Έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος αναμένεται να βρίσκονται και μεταλλωρύχοι που κατεβαίνουν στην Αθήνα από τη Χαλκιδική.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε