Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Σοβαρές εμπλοκές με τους Θεσμούς – Η κυβέρνηση απειλεί με μονομερείς ενέργειες – Το πρόβλημα με τους ακατάσχετους λογαριασμούς

Σοβαρές εμπλοκές με τους Θεσμούς – Η κυβέρνηση απειλεί με μονομερείς ενέργειες – Το πρόβλημα με τους ακατάσχετους λογαριασμούς

– Τα τεχνικά κλιμάκια επιμένουν να μην δέχονται την πρόταση της κυβέρνησης για την αυτοκαταγγελία
– Οι δανειστές θέλουν όσοι σπεύσουν να δηλώσουν μαύρο χρήμα στο εξωτερικό να πληρώσουν ποσό που αναλογεί στο 90% ως 120% του μαύρου χρήματος
– Η κυβέρνηση θεωρεί πως με αυτό το σκεπτικό κανείς δεν θα δηλώσει εθελοντικά το μαύρο χρήμα
– Εμπλοκή υπάρχει και στο πλαστικό χρήμα και συγκεκριμένα αναφορικά με τον ακατάσχετο λογαριασμό

Σε μονομερείς ενέργειες για τα νομοσχέδια για την αυτοκαταγγελία και το πλαστικό χρήμα είναι αποφασισμένη να προχωρήσει η κυβέρνηση σε περίπτωση που το κουαρτέτο και ειδικότερα τα τεχνικά κλιμάκια στυλώσουν τα πόδια και επιμένουν σε θέσεις τους .

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr , τα τεχνικά κλιμάκια επιμένουν να μην δέχονται την πρόταση της κυβέρνησης για την αυτοκαταγγελία και ειδικότερα θέλουν οι φόροι και τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται σε όσους σπεύσουν να δηλώσουν ¨μαύρο¨ χρήμα στο εξωτερικό ή στην Ελλάδα να πληρώνουν ποσό που αναλογεί στο 90% ως 120% του ¨μαύρου¨ χρήματος.

Αυτό σημαίνει πως το μέτρο θα αποτύχει, σύμφωνα με εκτιμήσεις κυβερνητικών κύκλων, αφού κανείς δεν θα σπεύσει να προχωρήσει σε αυτοκαταγγελία, αφού το μόνο που θα έχει ως όφελος είναι να γλιτώσει από τις ποινικές κυρώσεις, ενώ η απώλεια σε πολλές περιπτώσεις θα ξεπερνά και τα χρήματα που έκρυψε.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της προτείνει να φορολογείται το ποσό ανάλογα με τους συντελεστές που ίσχυαν όταν έγινε η φοροδιαφυγή και το ποσό αυτό να προσαυξάνεται με ένα μικρό σχετικά πρόστιμα.

Με την πρότασή της και σε συνδυασμό με τις πληροφορίες που έχει αντλήσει από τις λίστες, θα υποχρεώσει τους φοροφυγάδες να προχωρήσουν σε αυτοκαταγγελία.

Οσον αφορά στο πλαστικό χρήμα η διαφορά εντοπίζεται στον ακατάσχετο λογαριασμό. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι με την υποχρεωτική χρήση του πλαστικού χρήματος θα πρέπει να θεσπιστεί και ακατάσχετος λογαριασμός στον οποίο θα κατευθύνονται τα έσοδα από τα POS και τις συναλλαγές μέσω του τραπεζικού συστήματος και του ίντερνετ.

Από αυτόν να πληρώνονται οι φόροι μισθωτών υπηρεσιών και εισοδήματος, ο ΦΠΑ, οι ασφαλιστικές εισφορές, οι μισθοί των εργαζομένων και οι προμηθευτές, ενώ θα προστατεύεται από οποιαδήποτε κατάσχεση.

Τα τεχνικά κλιμάκια αντιτίθενται στο μέτρο και θέλουν να κατάσχονται τα χρήματα που κατατίθενται για να πληρώνονται χρέη προς το Δημόσιο, θέση που σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών απειλεί να τινάξει στον αέρα την προσπάθεια για γενικευμένη χρήση του πλαστικού χρήματος, αφού οι επιχειρήσεις θα αποφεύγουν να χρησιμοποιούν το πλαστικό χρήμα, ενώ οι κατασχέσεις απειλούν με λουκέτο πολλές επιχειρήσεις σύμφωνα με τα συνδικαλιστικά όργανα των επιχειρήσεων.

Οπότε μοιραία η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μονομερή ενέργεια, και όπως έλεγε κυβερνητικό στέλεχος αν δεν υπήρχε απόφαση του πρωθυπουργού να προχωρήσει η κυβέρνηση σε μονομερείς ενέργειες δεν θα προχωρούσε σε εξαγγελίες στη ΔΕΘ για την προώθηση των νομοθετικών ρυθμίσεων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε