Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Σουλτς: Η κυβέρνηση της Ελλάδας θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στην Ε.Ε

Σουλτς: Η κυβέρνηση της Ελλάδας θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στην Ε.Ε

Διπλωματικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, από τη μία πιέζοντας την Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμέυσεις της και από την άλλη καλώντας την ΕΕ να προωθήσει την ανάπτυξη δημιουργώντας θέσεις εργασίας.

Ο Μάρτιν Σούλτς τόνισε σήεμρα πως στόχος των πολιτικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα, υπό τη μορφή των διερευνητικών εντολών, θα πρέπει να είναι η συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, η οποία θα διασφαλίζει την τήρηση των δεσμεύσεων της Ελλάδας έναντι της ΕΕ.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Σούλτς αναφέρει ότι τo αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα θα πρέπει να αναλυθεί «με ηρεμία», ώστε «να εξευρεθεί το τι είναι εφικτό». Παράλληλα, επισημαίνει ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν «υπερβολικές αντιδράσεις» από το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ο Μάρτιν Σούλτς επισημαίνει, ακόμη, ότι η κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες αποδεικνύει την ανάγκη υιοθέτησης από την ΕΕ ενός συνολικού πακέτου για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δηλώνει ότι αναμένει από τους Ευρωπαίους ηγέτες να συμφωνήσουν επί αυτών των μέτρων στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου. Καταλήγοντας, ο κ. Σούλτς υπογραμμίζει ότι προτίθεται να επισκεφθεί σύντομα την Αθήνα προκειμένου να συνεχίσει το διάλογο με όλες τις «δημοκρατικές και εποικοδομητικές πολιτικές δυνάμεις» της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

”Τούμπα” Σόιμπλε : Ναι σε αυξήσεις μισθών

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε