Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Spiegel: 17,5 δισ. θα χάσει η Γερμανία από νέο ελληνικό κούρεμα

Spiegel: 17,5 δισ. θα χάσει η Γερμανία από νέο ελληνικό κούρεμα

Η Γερμανία έχει ήδη μπει σε προεκλογική περίοδο. Μπορεί οι εκλογές να απέχουν κάτι λιγότερο από έναν χρόνο, όμως δεν είναι και τόσο… μακρυά.

Έτσι τα πάντα, κάθε απόφαση, ειδικά οικονομικού χαρακτήρα έχει αντίκτυπο και στο εσωτερικό. Κάπως έτσι εξηγείται και η εμμονή της Γερμανίας να μην υπάρξει νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους καθώς αυτή τη φορά θα αφορά στον επίσημο τομέα, όχι ιδιώτες, αλλά τις κεντρικές ευρωπαϊκές τράπεζες και τα κράτη.

Σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel στην περίπτωση που υπήρχε ένα νέο τέτοιου είδους κούρεμα οι απώλειες για τη Γερμανία θα ήταν περί τα 17,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ποσό που θα ήταν αδύνατο στον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας να τον εξηγήσει και να τον αιτιολογήσει στο εσωτερικό, ειδικά από τη στιγμή που επί μία διετία πέρασε ένα άκρως ανθελληνικό κλίμα.

Σύμφωνα με τον Der Spiegel από τα χρήματα που έχει δώσει η Γερμανία τα 7,5 δισ. ευρώ έχουν δοθεί από την τράπεζα KFW στο πρώτο πακέτο βοήθειας στην Αθήνα και άλλα 10 δισ. από τον EFSF.

Σύμφωνα με το Spiegel οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού είναι μεγάλες και αντιπροτείνεται απέναντι στο κούρεμα μια επιπλέον χρηματοδότηση της Ελλάδας, ωστόσο το περιοδικό θυμίζει και τις δηλώσεις του προέδρου του οικονομικού συμβουλίου του κόμματος της Μέρκελ για αυστηρές μεταρρυθμίσεις και ένα νέο «κούρεμα».

Διαβάστε επίσης:
”Γιατί σκοτώνονται για την Ελλάδα ΔΝΤ και Ευρώπη”

ΔΝΤ: Δώστε στην Ελλάδα κι άλλα χρήματα

Τρόικα:Τι πετύχαμε στην Ελλάδα-Δείτε τα πράγματα θετικά!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε