Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Σπηλιωτόπουλος στο Newsit:”Nα κόψουμε το κεφάλι μας να βρούμε λύση για τους μικροομολογιούχους”

Σπηλιωτόπουλος στο Newsit:”Nα κόψουμε το κεφάλι μας να βρούμε λύση για τους μικροομολογιούχους”

– “H κουκούλα πρέπει να γίνει αδίκημα”
– “Πρέπει να γίνει σήμερα ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ. Αλλιώς θα γίνουν και άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις”
– “Δεν έχουμε πει αλήθειες. Εχουμε να επιλέξουμε μεταξύ της σύνταξης των 600 ευρώ ή της κάθολου σύνταξης”
– “Πρέπει να ξανασυζητήσουμε αν ο αστυνομικός μπορεί να χρησιμοποιεί το όπλο του”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΩΡΑ 13.10 Στο ερώτημα βιβλίο ή e-book απαντώ βιβλίο. Το δεύτερο έχει αποδειχθεί ότι αποδυναμώνει την κριτική σκέψη.

ΩΡΑ 13.08 Δεν μπορουμε να αλλάζουμε συνεχώς του κανόνες για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών. Πρέπει να διορισθούν και όσοι πίστεψαν στην επετηρίδα.

ΩΡΑ 13.06 Θεωρώ ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη μπαμπεσιά ενός κράτους το οποίο εξαπάτησε τους ομολογιούχους. Είναι ντροπή και φασισμός. Πρέπει να κόψουμε το κεφάλι μας να βρούμε λύση.

ΩΡΑ 13.04 Δεν είναι δυνατόν να κόψουμε τα ταξίδια των πολιτικών. Δεν γίνεται να κοπούν οι επαφές και η εκπροσώπηση της χώρας στο εξωτερικό. Προφανώς δεν χρειάζεται η χλιδή του παρελθόντος αλλά δεν πρέπει να δίνουμε και εικόνα μιζέριας.

ΩΡΑ 13.01 Ο ΟΣΕ καθημερινώς μας κοστίζει πολλά εκατομμύρια.

ΩΡΑ 12.59 Η χώρα μας αυτή την στιγμή δεν είναι τριτοκοσμική. Επομένως μπαρούφες δεν μπορώ να πω. Η τρόικα θα συνεχίσει να είναι εδώ. Θα κάνει τις προτάσεις της και θα διαπραγματευόμαστε.

ΩΡΑ 12.58 Πρέπει να αφήσουν την οικοδομή ήσυχη. Οχι άλλους φόρους, όχι άλλα χαράτσια. Την διέλυσαν την παραγωγή.

ΩΡΑ 12.56 Ο κόσμος πρεπει να ακούσει αλήθειες. Πρέπει να ακούσει ποιές είναι οι προσωπικές μου απόψεις. Αυτές οι εκλογές αφορούν και πρόσωπα.

ΩΡΑ 12.54 Προφανώς η Ελλάδα χρειάζεται υπουργείο Τουρισμού. Μια χώρα η οποία ζει από τον τουρισμό, αλίμονο κι αν δεν έχει υπουργείο Τουρισμού.

ΩΡΑ 12.53 Προφανώς δεν έχω απάντηση για το πετρέλαιο θέρμανσης. Προφανώς δεν μιλάμε για άλλες αυξήσεις. Γιατί δεν ξέρω ποιά θα είναι η τιμή.

ΩΡΑ 12.50 Ακόμα και να δεσμευθώ ότι θα μειωθεί η τιμή του πετρελαίου μπορεί αύριο να έχουμε μια εμπλοκή της Τουρκίας με το Ιράν. Δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια να μειωθούν οι τιμές. Επι ΝΔ ζούσαμε καλά και πληρώναμε ακριβά.

ΩΡΑ 12.47 Κάναμε την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής. Κόστιζε ενα εκατομμύριο στους έλληνες πολίτες ημερησίως. Σήμερα, πρέπει να κάνουμε ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ. Αλλιώς τα χρήματα πρέπει να βρεθούν από άλλη μια μείωση μισθών και συντάξεων.

ΩΡΑ 12.45 ΓΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ: Εκεί που φτάσαμε αντιλαμβάνεστε ότι έπρεπε να βρεθούν χρήματα. Γιατί το δάνειο ήταν πακέτο. Ή παίρναμε αυτά τα δυσβάσταχτα μέτρα, η καταρρέαμε. Τα μέτρα αυτά δεν τα θέλαμε. Αλλά από εδώ και πέρα έχει σημασία τι θα γίνει.

ΩΡΑ 12.43 Όποιος βουλευτής γίνεται υπουργός να αναπληρώνεται από τον πρώτο επιλαχόντα βουλευτή.

ΩΡΑ 12.40 Σε πολλές δραστηριότητες δεν χρειάζεται το άσυλο.

ΩΡΑ 12.38 Η ερώτηση για εύκολο πλουτισμό πολιτικών είναι εσφαλμένη. Ο βουλευτής δεν μπορεί να πλουτίσει. Μπορεί να πλουτίσει εκείνος που διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα. Το θέμα είναι να μην δούμε υπουργούς, διευθυντές οργανισμών να πλουτίζουν.

ΩΡΑ 12.35 Ο καθένας αυτή την στιγμή δίνει τον αγώνα του για την παράταξή του. Εγώ θα είμαι δίπλα στον αρχηγό όταν το θελήσει. Αν ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι είναι επικοινωνιακό πλεονέκτημα να βγαίνει μόνος του είναι δικό του θέμα.

ΩΡΑ 12.34 Οταν η χώρα δυστυχώς εξαιτίας του ΠΑΣΟΚ  έμεινε από αποθεματικά και φτάσαμε στο σημείο να χρειαστούμε νεο δάνειο παρενέβη η ΝΔ και έσωσε την χώρα από το να μην μπορούμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Και με την ψήφο που δώσαμε για το δάνειο χάσαμε ποσοστά αλλά σώσαμε την χώρα.

ΩΡΑ 12.32 Μπορούμε να τα πάμε καλύτερα στις εκλογές και όσον αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα και τις προσδοκίες που θα έχουν οι πολίτες μετά.

ΩΡΑ 12.30 Πρέπει να ξανασυζητήσουμε αν ο αστυνομικός μπορεί να χρησιμοποιεί το όπλο του. O πολίτης πληρώνει φόρους και πρέπει να βλέπει αποτελεσματικότητα. Ακόμα και στην καταπολέμηση του εγκλήματος. Πριν φτάσουμε να συζητάμε για τους πολίτες, πρέπει να συζητήσουμε για τους αστυνομικούς και πως θα αφήσουμε να κάνουν καλύτερα την δουλειά τους. Ακραία η αυτοδικία. Λειτουργεί μόνο όταν οι κανόνες και η Πολιτεία δεν λειτουργούν.

ΩΡΑ 12.28 Η κουκούλα πρέπει να είναι αδίκημα.

ΩΡΑ 12.27 Ξέρουμε τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής. Ξέρουμε ότι κάποια μέλη της με νοσταλγία σκέφτονται το 1967 και λειτουργούν στα άκρα του πολιτικού φάσματος. Δεν πιστεύω ότι με τα άκρα επιλύονται σήμερα τα προβλήματα. Μόνο με σύνθεση ιδεών και απόψεων.

ΩΡΑ 12.26 Το εκλογικό σώμα σε όλη την Ευρώπη λόγω της κρίσης, εύκολα ανοίγει τα αυτιά του στις κορώνες. Και ειδικά στην Ελλάδα με την λαθρομετανάστευση και την εγκληματικότητα βρίσκουν εύκολα πρόσφορο έδαφος.

ΩΡΑ 12.24 Προφανώς δεν είναι ευχάριστο το φαινόμενο Χρυσή Αυγή. Ομως πρέπει να αντιληφθούμε το εξής. Στην Ελλάδα όπως και παντού υπάρχει κρίση αξιών.

ΩΡΑ 12.22 Μιλάμε για το 50% που είναι το ιδεατό. Ομως πρέπει να πούμε την αλήθεια. Οτι και με μικρότερο ποσοστό μπορεί κάποιος να κυβερνήσει. Το προβλέπει το εκλογικό σύστημα. Ή όλες και όλοι μαζί θα το κερδίσουμε ή θα αποτύχουμε. Αν η κοινωνία δεν δώσει θα υπάρχουν ζητήματα που κάποιες δυνάμεις θα εμποδίζουν πολλές από τις μεταρρυθμίσεις.

ΩΡΑ 12.20 ΓΙΑ ΚΑΜΜΕΝΟ: Αυτό το πολιτικό εγχείρημα είχε ένα μονοψήφιο ποσοστό. Αρα δεν πρόκειται να κυβερνήσει. Μπορείς να υποσχεθείς και πράγματα που δεν γίνονται. Αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να τάξει τα πάντα στους πάντες για να ανεβάσει το ποσοστό του.

ΩΡΑ 12.18 Είναι πρόγραμμα της ΝΔ στο οποίο συμφωνεί και το ΠΑΣΟΚ. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα του εθνικού διαλόγου υπο τον κ. Μπαμπινιώτη.

ΩΡΑ 12.16 Αν η ΝΔ το σχέδιό μας για το νεο σχολείο μπορεί να ισχύσει αμέσως. Αν ήμουν εγω υπουργός Παιδείας την επόμενη χρονιά θα μιλούσαμε για το νεο λύκειο. Ενα εθνικό εξεταστικό κέντρο όπου οι εξετάσεις θα γίνονται και 2 φορες τον χρόνο για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια.

ΩΡΑ 12.14 Εγω έμεινα 10 μήενς υπουργός Παιδείας. Σε αυτούς τους 10 μήνες έδωσα την δυνατότητα της ελεύθερης λειτουργίας κολλεγίων. Εγώ θέλω και ιδιωτικά πανεπιστήμια. Θα είχε ήδη γίνει αν δεν είχε αποχωρήσει την τελευταία στιγμή ο κ. Παπανδρέου από την Βουλή. Αν το Σύνταγμα δεν αναθεωρηθεί δεν θα μπορέσουμε να έχουμε ιδιωτικά πανεπιστήμια.

ΩΡΑ 12.12 Αν θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ, πρέπει να ψηφίζουμε τις πολιτικές δυνάμεις που θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ.

ΩΡΑ 12.11 Αν δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις το 70% λενε: Ελλάδα στην Ευρώπη, στο ευρώ, με ασφάλεια. Οι ίδιοι που ζητούν αυτά λένε θα ψηφίσουμε όλα τα υπόλοιπα κόμματα που μας λένε έξοδο από την Ευρώπη και το ευρώ.

ΩΡΑ 12.10 Δεν μπορείς να έχεις μια κυβέρνηση επι ξύλου κρεμάμενη. Αν συμβαίνει αυτό το ένα κόμμα θα εκβιάζει με αποχώρηση και έτσι θα δυναμιτίζεται η σταθερότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε