Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Σπίρτζης: Τι εννοούσα με την δήλωσή μου στα Γιάννινα

Σπίρτζης: Τι εννοούσα με την δήλωσή μου στα Γιάννινα

«Γίνεται μία σύγκριση της χθεσινής επετείου της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων και του αντίκτυπου που είχε στην απελευθέρωση της υπόλοιπης Ελλάδας και της συμφωνίας του Eurogroup που είναι επιτέλους η αρχή, το πιο καθοριστικό βήμα για να τελειώσουμε με τη δεύτερη αξιολόγηση, να βγούμε από την κρίση, είπε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Και εξήγησε: «Το δήλωσα αυτό γιατί η συμφωνία που έγινε, που είναι μία συμφωνία με συγκεκριμένη πλέον κατεύθυνση σημαίνει ότι φεύγει η χώρα επιτέλους από τα προγράμματα. Μιλάμε για την ολοκλήρωση του προγράμματος και βλέπουμε και συζητάμε πλέον με τους δανειστές μας τι θα γίνει μετά. Τι θα γίνει για την έξοδο από το πρόγραμμα, τι θα γίνει με την ανάπτυξη της χώρας και όλα τα υπόλοιπα».

Ο κ. Σπίρτζης, μιλώντας στον Real fm αναφέρθηκε και στη στάση της ΝΔ, λέγοντας: «Μέχρι χθες μας έλεγαν ότι θα υπογράψουμε 4ο μνημόνιο. Η “μισή” αξιωματική αντιπολίτευση δια της κ. Μπακογιάννη μας παρότρυνε να κλείσουμε την αξιολόγηση με όποιο κόστος και μέτρα, η άλλη “μισή” ευχόταν να μην κλείσει η αξιολόγηση και να μην πάμε σε συμφωνία για να οδηγηθούμε σε εκλογές. Αυτή τη στιγμή έχουμε μία πρότερη συμφωνία, ένα πολύ μεγάλο βήμα που λέει ότι δεν θα μπει στον ελληνικό λαό ένα ευρώ μέτρα. Πριν έλεγαν και διέδιδαν, και απαιτούσαν και οι δανειστές για μέτρα 3,5-4,5 δισ.».

Σχετικά με τα μέτρα και τα αντίμετρα που αποφασίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup o υπουργός υποδομών ανέφερε: «Η ΝΔ δεν θέλει να πιστέψει ότι υπάρχει μια καταρχήν συμφωνία, αλλά και ότι δεν υπάρχουν τα επιπλέον 4,5 δισ. ευρώ μέτρα που ζητούσαν οι δανειστές».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε