Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Στα κάγκελα βουλευτές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για την κατάργηση του αφορολόγητου των παιδιών

Στα κάγκελα βουλευτές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για την κατάργηση του αφορολόγητου των παιδιών

Τις ημέρες πριν την ψήφιση του Μνημονίου 3 θυμίζουν οι αντιδράσεις που εκφράζονται για το νεο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο να σημειωθεί ότι δεν έχει καν δοθεί για διαβούλευση στα κόμματα.

Οι αντιδράσεις έρχονται ακόμα και από τη ΝΔ ειδικά για το θέμα του αφορολογήτου των παιδιών. Σήμερα, ο Αδωνις Γεωργιάδης, χαρακτήρισε λάθος το μέτρο τονίζοντας ότι βρίσκεται πολύ έξω του πυρήνα της ιδεολογίας της Δεξιάς, αλλά και έξω από την ιδεολογίας της Δεξιάς για την προστασία της οικογένειας.

«Θεωρώ ειδικά το μέτρο για το αφορολόγητο των παιδιών, λάθος μέτρο. Λάθος, γιατί βρίσκεται πολύ έξω του πυρήνα της ιδεολογίας της Δεξιάς, αλλά και έξω της ιδεολογίας της Δεξιάς για την προστασία της οικογένειας. Οικονομικά, η απόδοση είναι μεγάλη: γύρω στα 100 εκατ. ευρώ. Όμως, το οικονομικό επιτελείο λέει πως θα επιστρέψει χρήματα με εισοδηματικά κριτήρια. Συνεπώς, δεν θα είναι καθαρά 100 εκατ. ευρώ, αλλά περίπου 70 εκατ.», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Γεωργιάδης.

Ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε ακόμη πως το φορολογικό θα είναι δύσκολο και προσθεσε πως «πρέπει να δίνουμε στον κόσμο κίνητρα να κερδίζει».

Από το ΠΑΣΟΚ ο Χρήστος Πρωτόππαπας είπε : «Οι προτάσεις για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, χτυπούν την ελληνική μεσαία τάξη και θα πρέπει να διορθωθούν πολλά».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πρωτόπαπας, ο κ. Στουρνάρας χρειάζεται 150 ψήφους προκειμένου να περάσει το μέτρο, και όπως τόνισε, «δεν υπάρχει περίπτωση» να το ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ψηφίσει το φορολογικό νομοσχέδιο, αν ο υπουργός οικονομικών επιμείνει στο θέμα της φορολογίας των τέκνων» τόνισε.

Το θέμα συζητά αυτή την ώρα και αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Χατζησωκράτη, με τον υπουργό Οικονομικών.

Η ΔΗΜΑΡ αναμένεται να προτείνει:

– Φορολογικές ελαφρύνσεις για κάθε τέκνο για τις περιπτώσεις των οικογενειών που δεν υπερβαίνουν το εισόδημα των 45.000 ευρώ

– Με το ίδιο εισόδημα να υπάρξουν διαφορετικά κριτήρια για όσους έχουν παιδιά σε σχέση με τους άτεκνους

– Ελαφρύνσεις για γονείς ελεύθερους επαγγελματίες

– Πρόβλεψη ίδιου χαρακτήρα για γονείς ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτό είναι το νεο ποινολόγιο της εφορίας – Τι προβλέπει για εικονικά τιμολόγια, εκπρόθεσμες δηλώσεις, δέσμευση καταθέσεων για φοροδιαφυγή

 

Πολλοί χάνουν, λίγοι κερδίζουν με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο – «Καταδικάζονται» γονείς, ιδιοκτήτες ακινήτων, ελεύθεροι επαγγελματίες

 

Θα τιμωρήσουν όσους αποφάσισαν να γίνουν γονείς! Οριστική κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε