Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Στα “μαχαίρια” ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την Ιερισσό – Τι λένε ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ γεγονότα

Στα “μαχαίρια” ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την Ιερισσό – Τι λένε ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ γεγονότα

Για “άγαρμπη” στροφή 180 μοιρών στο θέμα της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής επικρίνει η Νέα Δημοκρατία το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος από την πλευρά του κάνει λόγο για “όργιο αστυνομικής καταστολής στην Ιερισσό.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας: “Τι άραγε άλλαξε για τον Σύριζα και τον Πρόεδρό του, όταν στις 2/5/2010 μέσω του επίσημου κομματικού του εντύπου, της εφημερίδας “Αυγή”, εξυμνούσε με ολοσέλιδη καταχώριση, την εταιρία “Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.” και την επένδυση στις Σκουριές; Τι άραγε άλλαξε όταν σε ειδικό ένθετο της κομματικής του εφημερίδας “ΑΥΓΗ”, με τίτλο “Η απασχόληση στα χρόνια της κρίσης”, ο ΣΥΡΙΖΑ προέβαλε με καμάρι την επένδυση στη Χαλκιδική, με αναφορές όπως “Μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα” – “Με την κοινωνία δίπλα μας”- “προστατεύουμε το περιβάλλον με χειροπιαστές λύσεις”; Τι είναι αυτό που οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στην άγαρμπη στροφή 180’ με στοχοποίηση μίας συγκεκριμένης επένδυσης υποκινώντας μάλιστα και έκνομες ενέργειες; Μήπως το γεγονός ότι, για πρώτη φορά από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους, η κυβέρνηση ξεκινά τη διαδικασία εξασφάλισης τελών υπέρ του Δημοσίου;”.

Από την πλευρά του, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή “το όργιο αστυνομικής καταστολής στην Ιερισσό Χαλκιδικής” τονίζει ότι “ο ζήλος της κυβέρνησης Σαμαρά για την προστασία των επιχειρηματικών συμφερόντων είναι τέτοιος που δίνει εντολές για τη συνέχιση και την όξυνση της αδικαιολόγητης και απροκάλυπτης χρήσης βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις. Με πρόσχημα την επίθεση στο εργοτάξιο στις Σκουριές, οι δυνάμεις καταστολής έχουν θέσει υπό κατοχή την Ιερισσό, με εισβολές σε σπίτια, προσαγωγές ανήλικων μαθητών, χρήση χημικών ακόμα και μέσα σε σχολείο”.
Καλεί, τέλος, την κυβέρνηση να δώσει τέλος στο όργιο αστυνομικής τρομοκρατίας και καταστολής και να αποσύρει άμεσα τα ΜΑΤ από την περιοχή.
 
“Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τις αθλιότητες και τους κάθε είδους τραμπουκισμούς των πολιτικών που θεωρούν ότι επειδή αυτοί είναι υποτελείς και υπόδουλοι, έτσι είναι και ο ελληνικός λαός” δήλωσαν οι τομεάρχες Δημόσιας Τάξης και Παιδείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Β. Καπερνάρος και Στ. Ξουλίδου. “Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως δεν ντρέπεται και δεν υποβάλλει την παραίτησή του. Ο υπουργός Παιδείας προφανώς συμφωνώντας, ούτε παρεμβαίνει, ούτε και παραιτείται. Και αυτό γιατί ξέρουν ότι δεν αφορά τα δικά τους παιδιά. Αυτό το αίσχος τους, τους το αφιερώνουμε γιατί τους αξίζει”, αναφέρουν.
 
“Η Αστυνομία σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το μέτρο και με τη στάση της να ρίχνει λάδι στη φωτιά. Σε μια εποχή δύσκολη για όλους ο μόνος δρόμος είναι ο διάλογος και η συνεννόηση, τόσο ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις όσο και στην  κοινωνία» αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, και προσθέτει: “Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει τη βία, επιμένει στην ανάγκη σεβασμού της νομιμότητας, αλλά γνωρίζει ότι μόνο με ψύχραιμες κινήσεις μπορεί να επιτευχθεί ο τελικός στόχος, που είναι η ανάπτυξη και η κοινωνική ειρήνη”.
 
Να αποσυρθούν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις από την Ιερισσό ζητούν οι Οικολόγοι-Πράσινοι ζητώντας παράλληλα “λύση μέσα από δημόσιο διάλογο και όχι ωμή καταστολή». Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πρασίνων, Νίκος Χρυσόγελος, δήλωσε σχετικά: «Καλώ τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Δένδια να αποσύρει άμεσα τις αστυνομικές δυνάμεις και να εγγυηθεί για την ασφάλεια και την προστασία των κατοίκων, αποκλιμακώνοντας την ένταση στη περιοχή. Σε άλλη περίπτωση θα είναι υπόλογος στην ελληνική κοινωνία και το δημοκρατικό πολίτευμα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Φουντώνει” πάλι η κατάσταση στην Ιερισσό – Επεισόδια και χημικά έξω από σπίτι που ερευνάται

Επεισόδια στην Ιερισσό Χαλκιδικής – Οι κάτοικοι δεν αποχωρούν – Δακρυγόνα και οδοφράγματα για τα μεταλλεία στις Σκουριές

Επεισόδια στην Ιερισσό Χαλκιδικής – Δακρυγόνα, οδοφράγματα και λιποθυμίες μαθητών για τα μεταλλεία στις Σκουριές – Δείτε φωτογραφίες

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε