Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Στα “παράθυρα” οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – Γρίφος εάν θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα

Εκτός από το ΠΑΣΟΚ όμως οι αντιδράσεις έχουν φτάσει και στο γαλάζιο στρατόπεδο. Βέβαια μέχρι τώρα από όσους αντιδρούσαν ελάχιστοι ήταν εκείνοι που πραγματικά καταψήφιζαν.

Μόνο η λέξη απελπισία ταιριάζει στο κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, κάτι που θα διαφανεί το απόγευμα της Παρασκευής όπου προγραμματίστηκε εκτάκτως συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, προκειμένου να τεθεί επί τάπητος η νέα συμφωνία με την τρόικα.

Στόχος της συνεδρίασης είναι να γίνει ένα “μασάζ” στους βουλευτές προκειμένου με την ψήφο τους να μην τινάξουν τα πάντα στον αέρα, καταψηφίζοντας ουσιαστικά το νέο μνημόνιο.

Πολλοί είναι εκείνοι οι βουλευτές που δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν το νέο πακέτο μέτρων βάζοντας κόκκινη γραμμή σε θέματα όπως τα εργασιακά και τις περικοπές που αφορούν στον ιδιωτικό τομέα.

Μεταξύ των βουλευτών που δηλώνουν ξεκάθαρα την αρνητική τους στάση στα οδυνηρά νέα μέτρα είναι η Λούκα Κατσέλη, η Βάσω Παπανδρέου, ο Στάθης Κουτμερίδης, ο Χρήστος Κατσούρας, ο κ. Βουδούρης, η κα Γιαννακά και ο κ. Καρύδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ

Ενστάσεις, για τα μέτρα που αφορούν τα εργασιακά, εκφράστηκαν και από βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση και κυρίως του ΠΑΣΟΚ. Ανάμεσα τους, οι Ανδρέας Μακρυπίδης, Μανώλης Στρατάκης και Βασίλης Kεγκέρογλου, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας ξεκαθάρισε στους δημοσιογράφους ότι δεν θα ψηφίσει την διάταξη για τη μείωση του κατώτατου μισθού.

Ένας από τους τρόπους που σχεδιάζει η κυβέρνηση Παπαδήμου να ξεπεράσεικ το σκόπελο των αντιδράσεων είναι να φέρει ενδεχομένως όλα τα μέτρα με ένα άρθρο και όχι αναλυτικά, καθώς θεωρεί ότι έτσι θα βγουν από τη δύσκολη θέση οι βουλευτές.

Πάντως, προς το παρόν η Ιπποκράτους δεν θέτει θέμα κομματικής πειθαρχίας, κάτι που ίσως να διευκόλυνε τους βουλευτές, αν και ο κ. Παπανδρέου δέχεται από πολλούς συνεργάτες του τέτοιες εισηγήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τελικά ποιός υποχώρησε; – Με την συμφωνία ανα χείρας ο Βενιζέλος στο Eurogroup – Οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν σε ΟΛΑ!

Δεν θα ψηφίσω τα νέα μέτρα

Παναγιωτακόπουλος: «Κάνετε τη χώρα Μπαγκλαντές της Ευρώπης»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε