Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Σταϊκούρας: Θα πληρώσουν οι τράπεζες τα 555 εκατομμύρια ευρώ!

Σταϊκούρας: Θα πληρώσουν οι τράπεζες τα 555 εκατομμύρια ευρώ!

Ακόμα και με παραίτηση είχε απειλήσει ο Χρ.Σταϊκούρας αν δεν βρισκόταν λύση για τα 555 εκατομμύρια ευρώ τα οποία χρωστούν οι τράπεζες στο δημόσιο. Σήμερα, από την Βουλή διεμήνυσε ότι όλοι πρέπει να αναλάβουν τα βάρη της κρισης.

«Το δίκαιο και η πολιτική ηθική επιβάλλει να συμμετάσχουν όλοι στα βάρη της κρίσης. Η εθνική και κοινωνική ευθύνη καθορίζει τη στάση μου» ανέφερε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, απαντώντας στον έλεγχο του Παναγιώτη Λαφαζάνη (ΣΥΡΙΖΑ) για την εκκρεμούσα οφειλή των 550 εκ. ευρώ εκ μέρους των τραπεζών, από την υποχρέωσή τους να καταβάλουν στο Δημόσιο, τη σταθερή απόδοση 10% από τις προνομιούχες μετοχές που του παραχώρησαν επί υπουργίας Γ. Αλογοσκούφη, έναντι εγγυήσεων.

Στο πλαίσιο της συζήτησης του προσχεδίου Προϋπολογισμού του 2013, ο κ. Σταϊκούρας επανέλαβε πως αναγνωρίζει την ύπαρξη της οφειλής και υπενθύμισε πως η κυβέρνηση ανέδειξε το ζήτημα. Απέφυγε ωστόσο να απαντήσει στις επίμονες ερωτήσεις του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, για το πότε θα εξοφληθεί το ποσόν των 550 εκ. ευρώ.

Κατά τα άλλα, κατά τη σημερινή, δεύτερη ημέρα συζήτησης του προσχεδίου Προϋπολογισμού, συνεχίστηκε η επίθεση του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Φίλιππου Σαχινίδη εναντίον κυβερνητικών στελεχών, κάτι που επέτρεψε στον εισηγητή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νότη Μαριά, να παρατηρήσει πως το κυβερνητικό σχήμα βρίσκεται «λίγο πριν τη διάλυση». «Μην επενδύετε πολλά στην κρίση της κυβερνητικής συνοχής, γιατί θα διαψευσθείτε σύντομα. Όλοι οι συνάδελφοι βουλευτές θα πράξουν αυτό που είναι το πατριωτικό τους καθήκον» απάντησε σχετικά ο Μάκης Βορίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εμπλοκή με την τρόικα και απειλή παραίτησης από τον Σταϊκούρα

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε