Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Σταϊκούρας σε Τσακαλώτο: Oι απόκριες πέρασαν…

Σταϊκούρας σε Τσακαλώτο: Oι απόκριες πέρασαν…

“Oι αποκριές πέρασαν! Ας μην προσπαθεί συνεπώς άλλο η Κυβέρνηση να «μασκαρέψει» την αλήθεια. Υποχωρήσεις συνεχώς και παντού, διαπραγματευτικές ήττες και ψέματα είναι το τρίπτυχο της Κυβερνητικής αποτυχίας…» ήταν η απάντηση στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο του τομεάρχη της ΝΔ Χρήστου Σταϊκούρα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας επισήμανε στον υπουργό Οικονομικών ότι «οι δεσμεύσεις που αναλάβατε είναι επώδυνες και τα νέα μέτρα σκληρά, η Κυβέρνηση είναι η “Κυβέρνηση των προθύμων”, η “δημιουργική ασάφεια ”έχει κοστίσει πολύ ακριβά στη χώρα. Δυστυχώς πέρασε ένα ακόμη Eurogroup χωρίς συμφωνία επί της αξιολόγησης. Χωρίς χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής της. Χωρίς τις αναγκαίες και ουσιαστικές αποφάσεις για το δημόσιο χρέος και με την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης να μετατίθεται για το μέλλον…»

Ο τομεάρχης της ΝΔ έθεσε 10 ερωτήματα στον υπουργό ζητώντας του να «δεσμευτείτε για το πότε θα κλείσει η αξιολόγηση. Για το εάν ισχύει η δήλωση του Πρωθυπουργού, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στις 6 Νοεμβρίου, ότι «εντός του 1ου τριμήνου του 2017 εντάσσονται και τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και εάν αυτό Θα γίνει αυτό το Μάρτιο; Για το πότε θα έπρεπε να είχε κλείσει η αξιολόγηση; Για το εάν τελικά υπήρξε πολιτική συμφωνία στο Eurogroup; Εάν για εσάς, η καθυστέρηση ολοκλήρωσης της αξιολόγησης έχει κόστος; Μήπως τελικά ο λόγος για τις παράλογες απαιτήσεις, είναι γιατί τελικά τις έχετε αποδεχθεί; Λέει ψέματα το ΔΝΤ; Για το εάν συμφωνήσατε σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για μακρά περίοδο, ενώ μέχρι πρόσφατα υποστηρίζατε ότι αυτά δεν «βγαίνουν». Συμφωνήσατε ή όχι στην άμεση νομοθέτηση μέτρων για τα χρόνια μετά την ολοκλήρωση του 3ου Μνημονίου, δηλαδή για μετά το 2018; Καθώς και εάν ή όχι έχετε συμφωνήσει στη μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε