Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Σταύρος Θεοδωράκης: Στόχος τους είναι να δώσουν τον ΔΟΛ στον Μπόμπολα

ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δριμεία επίθεση για την κυβρνητική επέλαση στα ΜΜΕ εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ενώ για τα αγροτικά προβλήματα ανέφερε πως « η Ελληνική γεωργία είναι ένας γίγαντας με αλυσίδες. Να σπάσουμε τις αλυσίδες, πριν πεθάνει ο γίγαντας….».

Ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης αναφερόμενος στις κυβερνητικές παρεμβάσεις στον ενημέρωση και τον Τύπο με αφορμή τις χθεσινές εξελίξεις στον ΔΟΛ είπε πως το Μαξίμου «μετά από τις προσπάθειες συνεννόησης με την διαπλοκή, μετά από πολλά γεύματα, πολλούς καφέδες με καναλάρχες, εκδότες, εργολάβους, με επίδοξους  καναλάρχες μιντιάρχες, με ιδιοκτήτες βοσκοτόπων αποφάσισε να πάρει την υπόθεση στα χέρια της. Αναλαμβάνει η κυβέρνηση πλέον τους δημοσιογραφικούς ομίλους. Η επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ ανατέθηκε ήδη στον κ. Μουλόπουλο, έμπιστο του κ. Τσίπρα και πρόεδρο του ΔΣ της Αυγής».

Και σημείωσε «εδώ όμως υπάρχουν ορισμένες συμπτώσεις… σήμερα ο κ.Ψυχάρης -με αρκετές φορολογικές εκκρεμότητες- πέρασε την πόρτα του ανακριτή, αφού πρώτα χθες το βράδυ παρέδωσε το συγκρότημα του στον έμπιστο του κ.Τσίπρα. Και χθες επίσης η κυρία Δούρου ανέθεσε την ανάπλαση του φαληρικού Δέλτα στον Άκτωρα του κ. Μπόμπολα με έκπτωση -αυτά που καταγγέλατε -53%! Ο κ. Μπόμπολας είναι γνωστό  ότι θέλει κάποια στιγμή να αναλάβει αυτός  τον ΔΟΛ και έγιναν  οι απαραίτητες συνεννοήσεις με την παρουσία κυβερνητικών στελεχών. Και ο κ. Τσίπρας λέει: «δεν είναι αυτό που νομίζετε». Ε βέβαια! Άλλωστε είναι σύνηθες ένα κυβερνητικό κόμμα να αναλαμβάνει να λύσει τα διαρθρωτικά και οικονομικά προβλήματα ενός δημοσιογραφικού συγκροτήματος. Έχει συμβεί στη Ρωσία, στην Τουρκία, στη Βόρεια Κορέα, στη Βενεζουέλα… Σε όλες τις χώρες – πρότυπο».

Ο κ. Θεοδωράκης είπε πως «είναι φανερό ότι είμαστε μπροστά σε μια κυβερνητική επέλαση στα ΜΜΕ. Με μοχλό τις ελεγκτικές και διωκτικές αρχές ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει να ελέγξει και να συνετίσει ΜΜΕ που μέχρι χθες καταριόταν. Ο στόχος είναι να μιλούν όλοι με μια φωνή ΣΥΡΙΖΑ ΑΕ τώρα και στα ΜΜΕ. Νέα διάσταση στην επικοινωνία. Νέα διάσταση στην διαπλοκή.Πώς μπορεί όμως κάποιος να επιλύσει τα διαρθρωτικά και οικονομικά προβλήματα μιας υπερχρεωμένης επιχείρησης;
Ποιος θα βάλει τα λεφτά στο ΔΟΛ, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ; Έχει κρυφή περιουσία ο κ. Μουλόπουλος; Έχει κολλητούς επενδυτές; Ή μήπως έχει κάποιον μυστικό τρόπο να πείσει τις τράπεζες να μην επιμείνουν στις οικονομικές τους απαιτήσεις; Ελπίζω οι δημοσιογράφοι να βρουν τους τρόπους να αντισταθούν. Και οι αναγνώστες επίσης. Όμως τι περιθώρια αντίδρασης υπάρχουν;

Πριν μερικές εβδομάδες ένας πολίτης – ένας πολίτης με έργο και αποτύπωμα στην κοινωνία – κατήγγειλε ότι για χρόνια έπαιρνε μαύρο χρήμα από έναν άνθρωπο του κ.Τσίπρα. Από τον κ. Παπά. Η καταγγελία είναι σαφής: «Κάθε μήνα έπαιρνα λεφτά για να προβάλω στο διαδίκτυο θετικά τον Αλέξη Τσίπρα». Τώρα γιατί το έκανε; Άβυσσος η ψυχή των ανθρώπων. Το σκέφθηκε όμως, το παραδέχθηκε δημοσίως και περίμενε να εμφανιστεί ένας εισαγγελέας για να ζητήσει τα στοιχεία. Προτείναμε να έρθει εδώ ο κ.Δαβαράκης, στην εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια των ΜΜΕ και να μας πει τι συνέβη. Όμως η κυβερνητική πλειοψηφία το αρνήθηκε.

Πόσοι λοιπόν έπαιρναν μαύρο χρήμα και από ποιο ταμείο; Γιατί μην μου πείτε ότι από όλο το διαδίκτυο ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να χρηματοδοτεί ένα μικρό σάιτ και όλοι οι άλλοι πάλευαν για τον Τσίπρα και τον Καμμένο βρίζοντας τον Θεοδωράκη και το Ποτάμι – που τότε ήταν πολύ της μόδας – για την ψυχή της μάνας τους. Εμείς έχουμε μια λίστα από σάιτ και πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο χωρίς φανερούς πόρους ζωής και περιμένουμε κάποια στιγμή να ξεκινήσει η έρευνα των εισαγγελέων.
Το σχέδιο σας, λοιπόν, ήταν παλιό. Να ελέγξετε την ενημέρωση. Να καθοδηγήσετε την κοινή γνώμη. Να προσλάβετε τα τρολ στα υπουργεία, πληροφορίες, Γεροβασίλη – ενταύθα – και όσους δεν μπορείτε να τους ελέγξετε να τους εκφοβήσετε. Εδώ εμφανίζεται ο κ. Καμμένος.

Κ. Τσίπρα ο ελληνικός λαός δεν γνωρίζει τι περιλαμβάνει η συμφωνία σας με τον κ.Καμμένο. Ο ίδιος πάντως λέει ότι το κυνήγι των δημοσιογράφων γίνεται κατόπιν συνεννόησης μαζί σας. Απειλές και αυτόφωρες διαδικασίες και αγωγές εκατομμυρίων ευρώ. Θα αναφερθώ ιδιαίτερα στην προσπάθεια φίμωσης του Ανδρέα Πετρουλάκη. Τον έγραψε ακροδεξιό – ότι ακριβώς τον λέει όλη η χώρα – και ο κ.Καμμένος θίχτηκε και ζήτησε 2 εκατομμύρια. Μετά το κατέβασε στις 100 χιλιάδες ευρώ. Και στο δικαστήριο – και εδώ θέλω να φτάσω – είπε ότι όλα αυτά γίνονται γιατί οι ξένοι, ο Σούλτς κλπ θέλουνε να του φάνε το υπουργείο. Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν τόσο γελοίο και επικίνδυνο. Και είναι θλιβερό που κανείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν τολμά δημοσίως να καταδικάσει τις συμπεριφορές του κ.Καμμένου. Θα πρότεινα πάντως στον κ.Τσίπρα, εάν δεν έχει ανάμειξη στην υπόθεση, για την ηρεμία όλων μας να δώσει όσες διαβεβαιώσεις χρειάζονται στον κ. Καμμένο ώστε να πάψει να βλέπει εφιάλτες. Έν ανάγκη να του υπογράψει ένα χαρτί ότι δεν πρόκειται να του πάρει το υπουργείο. Ούτε επειδή είναι ακροδεξιός ψάλτης, ούτε επειδή κάνει διακοπές στις Άλπεις…».

Σχετικά, μα τα αγροτικά προβλήματα ο επικεφαλής του Ποταμιού πρότεινε «οι γεωργοί να φορολογούνται ως επιχειρηματίες και όχι ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας με την συνεργασία ερευνητικών ιδρυμάτων για πρότυπες καλλιέργειες. Κίνητρα για την επιστροφή και εγκατάσταση νέων ανθρώπων στην ύπαιθρο. Να δημιουργηθεί υποχρεωτικό ηλεκτρονικό μητρώο εμπόρων αγροτικών προϊόντων. Να τελειώνουμε με τις ακάλυπτες επιταγές να υπάρχει έλεγχος και τιμωρία. Η εξόφληση των τιμολογίων αγροτικών προϊόντων να θεσμοθετηθεί στις 30 ημέρες» Για τον ΕΛΓΑ είπε πως έχει δημιουργήσει ένα σύστημα πελατειακό, αναποτελεσματικό και κοστοβόρο» και πρότεινε τον εκσυγχρονισμό του κανονισμού του. Να έχουν την δυνατότητα οι αγρότες να συμμετέχουν και σε ιδιωτικά ασφαλιστικά προγράμματα. Άμεση κατοχύρωση του αγροτικού επαγγέλματος» και σημείωσε «εκτός από το να πηγαίνετε στα μπλόκα και να ανεβαίνετε πάνω στα τρακτέρ και σε λίγους μήνες να ρεζιλεύεσθε, είναι καιρός πια να καταλήξουμε σε ένα εθνικό σχέδιο αγροτικής πολιτικής με αρχή, μέση και τέλος που θα αξιοποιεί την Κοινή Ευρωπαϊκή Αγροτική Πολιτική. Θέλουμε μια μακροχρόνια στρατηγική, με μετρήσιμους στόχους. Αγροτική πολιτική με συνθήματα δεν γίνεται. Ο αγροτικός κόσμος υπέφερε κατεξοχήν από τον λαϊκισμό και την δημαγωγία, και τις πελατειακές σχέσεις. Συνθήματα τέλος λοιπόν».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε