Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ κατά του οικονομικού επιτελείου

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ κατά του οικονομικού επιτελείου

Αιχμές και έντονη κριτική απο μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ προς Παπακωνσταντίνου- Κατσέλη- Σαχινίδη.

Στο στόχαστρο κριτικής των μελών του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε το οικονομικό επειτελείο της Κυβέρνησης. Χαρακτηρίστηκε συντηριτική η οικονομική πολιτική που ακολουθείται και μακρυά απο τις ιδεολογικές αρχές και θέσεις του ΠΑΣΟΚ καθώς και απο τις προεκλογικές του υποσχέσεις.

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Γ. Παναγιωτακόπουλος αμφισβήτησε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Απευθυνόμενος στους κυβερνώντες – όπως είπε- τόνισε ότι ο λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα και πειράματα και κάλεσε τον πρωθυπουργό σε στροφή προς τον σοσιαλισμό, διαφορετικά η ιστορία, πρόσθεσε, θα τον κρίνει αυστηρά. 
 

Νωρίτερα, ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος σημείωσε ότι τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση πρέπει να είναι προσωρινά, δίκαια και αποτελεσματικά και ότι η κυβέρνηση πρέπει να δώσει τον αγώνα μαζί με το λαό. 

Ο Μηνάς Σταυρακάκης σημείωσε με δηκτικό τρόπο την αναντιστοιχία προεκλογικών υποσχέσων του ΠΑΣΟΚ και μετεκλογικών πολιτικών, ενώ ο Γιάννης Νικολάου, είπε ότι η κυβερνηση δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση να οδηγήσει τη χώρα στο ΔΝΤ.

 

Ο πρώην υπουργός Στέφανος Τζουμάκας, είπε οτι η μείωση εισοδημάτων και η αύξηση φορολογίας αποτελούν συντηρητική πολιτική και κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει μάχη όχι απλά για ένα δάνειο, αλλά προκειμένου να αλλάξει το σύμφωνο σταθερότητας, να επιβάλλει το ευρωομόλογο και να υπάρξουν πολιτικές για την πραγματική οικονομία και τις δημόσιες επενδύσεις και όχι για τα δημοσιονομικά.

 

Επίσης, ο πρώην υφυπουργός Νίκος Μπίστης, είπε οτι πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο του ΔΝΤ και ότι η πολιτική που ασκείται δεν είναι οικονομική πολιτική του Παπακωνσταντίνου, αλλά οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε