Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Στη Ρωσία ο Κεδίκογλου για “ψάρεμα” επενδυτών

Στη Ρωσία ο Κεδίκογλου για “ψάρεμα” επενδυτών

Με πολιτικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες συναντήθηκε στη Ρωσία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου για την προώθηση των επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα και των δυνατοτήτων, που ανοίγει ο νέος αναπτυξιακός νόμος.

Ο κ. Κεδίκογλου έγινε αρχικώς δεκτός από τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της ρωσικής Κρατικής Δούμας (Κάτω Βουλής), Αλεξέι Πουσκόφ, με τον οποίο συζητήθηκαν εκτενώς οι προοπτικές ανάπτυξης της κοινοβουλευτικής διπλωματίας μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και η επικείμενη, σε σύντομο χρόνο, πρόσκληση της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Φιλίας του ελληνικού Κοινοβουλίου, της οποίας σημερινός πρόεδρος είναι ο Δάνης Τζαμτζής.

Σε εξαιρετικά θετικό κλίμα έγινε και η συνάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου με τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχάνων της Ρωσίας, Αλεξάντρ Μούριτσεφ, ο οποίος εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον νέο αναπτυξιακό νόμο, που θα αποσταλεί σε όλα τα μέλη του με πρωτοβουλία της ηγεσίας του.

Στο σχέδιο του νέου νόμου προβλέπεται η διευκόλυνση με 5ετή ανανεώσιμη άδεια παραμονής των επενδυτών από τρίτες χώρες, οι οποίοι θα επενδύουν σε αγορές ακινήτων από 300.000 ευρώ, ποσό, που αναμένεται να μειωθεί ουσιαστικά κατά τη συζήτηση στη Βουλή, έπειτα και από παρέμβαση του κ. Κεδίκογλου. Σημειωτέον ότι το αντίστοιχο ποσό για την Ισπανία είναι 160.000 και αποδεικνύεται ιδιαιτέρως ελκυστικό για Ρώσους αγοραστές ακινήτων.

Ο Σίμος Κεδίκογλου συναντάται αύριο με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Τιτόφ, και πιθανώς και με τον επικεφαλής της Ομοσπονδίας ομογενειακών οργανώσεων της Ρωσίας και μεγαλομέτοχο πλέον του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Αυξάνεται το ενδιαφέρον Ρώσων επενδυτών στον τομέα αγοράς ακινήτων

Κεδίκογλου: “Ναι ζητήσαμε φρεγάτες και αεροπλάνα από τη Γαλλία”

 

Η Αργεντινή έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον Ελλήνων επενδυτών

 

Κρήτη: Ρώσοι και Ουκρανοί επενδυτές περιμένουν το πράσινο φως για επενδύσεις!

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε