Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Στη Siemens o γιος Μαντέλη- Το βιογραφικό “υπόψη κ. Χριστοφοράκου”

Στη Siemens o γιος Μαντέλη- Το βιογραφικό “υπόψη κ. Χριστοφοράκου”

Εκτός από χορηγία στον πατέρα, η Siemens φαίνεται ότι εξασφάλισε και θέση εργασίας στον γιο του πρώην υπουργού κ. Μαντέλη.

Ο Χαράλαμπος Μαντέλης – σύμφωνα με τη Real News – ο οποίος είναι απόφοιτος του αμερικανικού πανεπιστημίου Columbia και του ΕΜΠ, εργάστηκε από το 2004 ως το 2007 στη Siemens και συγκεκριμένα στο τμήμα SIS όπως αναγράφεται στο εταιρικό βιογραφικό του. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος το βιογραφικό του γιου του είχε πάει ο ίδιος ο κ. Μαντέλης στην Siemens στο πλαίσιο των πολύ καλών σχέσεων που φαίνεται να υπήρχε μεταξύ εταιρείας και πρώην υπουργού. Ο κ. Μαντέλης έστειλε στις 2 Ιουνίου του 2004 το βιογραφικό του γιου του με φαξ στη Siemens με την υποσημείωση. “Παρακαλώ να τεθεί υπ’ όψη του κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου όπως έχω συνεννοηθεί μαζί του”. Το πρωτότυπο σημείωμα δημοσιεύεται επίσης στην κυριακάτικη εφημερίδα. O υιός Μαντέλη εξακολουθεί να κάνει καριέρα στη Siemens. Σήμερα ο εργάζεται ως “υπεύθυνος λύσεων υπηρεσιών” στην εταιρεία Nokia Siemens Networks, η οποία διατηρεί κτίριο στην Αθήνα και έχει την έδρα της στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

Η Nokia Siemens Networks, είναι μία σύμπραξη της γνωστής μας από τις μίζες δεκάδων εκατομμυρίων που – σύμφωνα με στελέχη της που βρέθηκαν ενώπιον της γερμανικής δικαιοσυνης – έδινε μίζες σε Έλληνες πολιτικούς Siemens AG και της Φινλανδικής Nokia. Ιδρύθηκε το 2006 και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογικού εξοπλισμού στον κόσμο.

“Υπερλούξ” ταξίδι με το Χριστοφοράκο στη Γενεύη

Ενδεικτικό της σημασίας που έδινε η Siemens στη σχέση με τον τότε υπουργό – ο οποίος παραδέχτηκε ενώπιον της Εξεταστικής ότι πήρε “χορηγία” από τη γερμανική εταιρεία 200.000 μάρκων- ήταν ότι φρόντιζε ακόμη και για τη φιλοξενία του, όταν εκείνος ταξίδευε στο εξωτερικό. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, όταν ο κ. Μαντέλης με τη σύζυγό του επισκέφθηκε τη Γενεύη το 1999 προκειμένου να παραστεί σε διεθνή έκθεση για τις τηλεπικοινωνίες με τη χώρα μας να εκπροσωπείται από τον ΟΤΕ, εσωτερική αλληλογραφία της Siemens δείχνει τη φροντίδα της εταιρείας για τη διαμονή του.

“Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών και ο γενικός γραμματέας του ίδιου υπουργείου πρόκειται να επισκεφθούν τη Γενεύη. Προσπάθησαν να κλείσουν τα δωμάτια μόνοι τους αλλά ήταν αδύνατο και έτσι δέχτηκαν την πρόσκληση μας να έρθουν μαζί μας (…) Ο κ. Χριστοφοράκος θα είναι το τέταρτο μέλος της ομάδας υψηλών προσώπων που θα επισκεφθεί τη Γενεύη. Η κατάσταση είναι τέτοια ώστε να έχουμε απελπιστικά ανάγκη τέσσερα σαλέ πολυτελείας όσο το δυνατό πιο κοντά στη Γενεύη ή τουλάχιστον τέσσερα δωμάτια υπερλούξ σε ξενοδοχεία μέσα στη Γενεύη για όλη την περίοδο από από 10-17 Οκτωβρίου. Θα κανονίσουμε επίσης και τα θέματα για λιμουζίνες, αυτοκίνητα και οδηγούς”

Διαβάστε επίσης: Σημείωμα Χριστοφοράκου για μίζα σε “γαλάζιο” υπουργό

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε