Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Στη Βουλή η δικογραφία για τα παραποιημένα στοιχεία στη Eurostat

O εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατά την έρευνα προσέκρουσε πάνω σε πρόσωπα της κυβέρνησης της Ν.Δ. και έτσι διαβίβασε τη δικογραφία στη Βουλή.

Στην Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τα παραποιημένα στοιχεία που αφορούν το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας και εστάλησαν στη Eurostat.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες, διαβίβασε την δικογραφία στην Βουλή βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς από την δικαστική έρευνα προέκυψαν ενδείξεις για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Η δικογραφία απεστάλη, προκειμένου η Βουλή να αποφανθεί εάν συντρέχουν λόγοι εφαρμογής των διατάξεων του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Στο έγγραφό του κ. Τέντε, χωρίς να κάνει καμία αξιολόγηση ή σχόλιο, αναφέρει ότι η δικογραφία αποστέλλεται στην Βουλή, καθώς «προσέκρουσε» σύμφωνα με τις μηνυτήριες αναφορές, σε ποινικές ευθύνες μελών της προηγούμενης Κυβέρνησης και συγκεκριμένα των μελών που ήταν υπεύθυνοι των υπουργείων Οικονομικών και Υγείας.

Για την υπόθεση του ψευδούς δημοσιονομικού ελλείμματος είχαν κατατεθεί, τον περασμένο Φεβρουάριο, μηνυτήριες αναφορές στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας από τον ΛΑΟΣ και από δύο ιδιώτες και με αφορμή αυτή είχε διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε