Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Στη Βουλή η δικογραφία για το πρώτο Μνημόνιο – Την Πέμπτη θα συζητηθεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

Στη Βουλή η δικογραφία για το πρώτο Μνημόνιο – Την Πέμπτη θα συζητηθεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

Τυχόν ευθύνες πολιτικών πρόσωπων της κυβέρνησης Παπανδρέου για το χρόνο ένταξης της Ελλάδας στο πρώτο Μνημόνιο καλείται να διερευνήσει η Βουλή.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής έστειλε στη Βουλή τη δικογραφία για τις καταγγελίες του πρώην εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, συμφωνώντας ουσιαστικά με το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζάκιτη.

Το διαβιβαστικό είναι λιτό, χωρίς αξιολογήσεις. «Χωρίς να προβούμε σε αξιολόγηση του περιεχομένου της δικογραφίας παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες ως προς τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες μελών της κυβέρνησης της χώρας κατά το χρόνο ένταξής της στο πρώτο Μνημόνιο», αναφέρει.

Ο κ. Ρουμελιώτης έχει υποστηρίξει πως είχε προειδοποιήσει τότε την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, ότι δεν μπορεί να προχωρήσει το οικονομικό πρόγραμμα, εάν δεν γίνει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Αρχικά την έρευνα ανέλαβαν οι οικονομικοί εισαγγελείς. Ο κ. Ρουμελιώτης έδωσε δυο φορές κατάθεση, ενώ από μια κατέθεσαν η πρώην υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη και ο Γεράσιμος Αρσένης.

Οι πληροφορίες θέλουν τους οικονομικούς εισαγγελείς να προσέκρουσαν σε ευθύνες πρώην κυβερνητικών παραγόντων, τις οποίες δεν μπορούν να αξιολογήσουν ούτε και να ερευνήσουν περαιτέρω.

Έτσι, στις 5 Σεπτεμβρίου διαβίβασαν τη δικογραφία στον Άρειο Πάγο, ώστε η υπόθεση να ανατεθεί στα αρμόδια όργανα της Βουλής για την αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών κυβερνητικών παραγόντων της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.

H διάσκεψη των Προέδρων συμφώνησε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το μνημόνιο να τεθεί σε συζήτηση και ψηφοφορία την ερχόμενη Πέμπτη και όχι την Παρασκευή όπως αρχικά είχε συμφωνηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ευθύνες πρώην υπουργών για το ΔΝΤ – Στη Βουλή η δικογραφία

Γ.Αρσένης: “Ο Ρουμελιώτης μου τα είχε πει αλλά δεν τα είπα πουθενά”

Λ.Κατσέλη: “Εγώ δεν ήξερα τι γινόταν με το πρόγραμμα”

“Το άγνωστο παρασκήνιο της προσφυγής στο ΔΝΤ” θα ανάψει φωτιές

Πέντε πολιτικά πρόσωπα στους οικονομικούς εισαγγελείς για τις βόμβες Ρουμελιώτη

Κατάθεση “φωτιά” του Π. Ρουμελιώτη στους οικονομικούς εισαγγελείς – Ανοίγει ο δρόμος για εξεταστική για τον Παπανδρέου;

Παρέμβαση εισαγγελέα για την ομολογία Ρουμελιώτη ότι το ΔΝΤ γνώριζε την αποτυχία του ελληνικού προγράμματος

Κατσάδα ενός πρώην πρωθυπουργού σε έναν παρολίγον – Παπανδρέου: Γιατί κ.Ρουμελιώτη δεν ενημερώσατε την ελληνική κυβέρνηση; Γιατί δεν παραιτηθήκατε;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε