Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Στη Βουλή η πρώτη τροπολογία με μέτρα για την εκταμίευση της δόσης

Στη Βουλή η πρώτη τροπολογία με μέτρα για την εκταμίευση της δόσης

Το πρώτο μέρος των προαπαιτούμενων δράσεων για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς τη χώρα μας κατέθεσε μέσω τροπολογίας στη Βουλή η κυβέρνηση. Διαβάστε όλη την τροπολογία.

Με αυτή, ακυρώνει διατάξεις που προβλέπουν την κατ΄ελάχιστον συμμετοχή του δημοσίου 51% σε ΔΕΚΟ κοινής ωφέλειας. Ολες οι επιχειρήσεις θα περάσουν στο ΤΑΙΠΕΔ ώστε να είναι έτοιμες πρός πώληση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

Επίσης, προβλέπει διαδικασίες εξπρές για τη συζήτηση των νομοθετημάτων, ενώ περιλαμβάνεται η αύξηση στα 25,8 ευρώ από 14,6 της εισφοράς για υγειονομική περίθαλψη στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

Καταργείται η ελάχιστη αμοιβή για τους ενεργειακούς επιθεωρητές, ενώ θεσπίζεται ο ανά τρίμηνο έλεγχος των ποσοτικών και ποιοτικών στόχων των προϊσταμένων των εφοριών. Σε περιπτώσεις μη επίτευξης στόχων θα παύονται από τα καθήκοντά τους.

Προβλέπει επίσης την μεταβίβαση στο ελληνικό δημόσιο τριών εκτάσεων κυριότητας του ΕΟΤ των ΕΛΤΑ και της περιφέρειας Αττικής που βρίσκονται στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Παράλληλα, τονίζεται ότι λόγοι δημόσιου συμφέροντος επιβάλλουν την αποκλειστική κυριότητα από το ελληνικό Δημόσιο του συνόλου της έκτασης του μητροπολιτικού πόλου του Ελληνικού και του Αγίου Κοσμά, ώστε να αξιοποιηθεί διασφαλίζοντας την οικονομική του αξία.

Ο κλάδος Υγείας του ΕΤΑΑ, στον οποίο ασφαλίζονται γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί, επρόκειτο με βάση το νόμο 4075/12 να ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ από τον περασμένο Ιούνιο, αλλά με αυτή την τροπολογία πλέον μπαίνουν οριστικά στον ΕΟΠΥΥ από την 1η Νοεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

Στην τροπολογία προβλέπεται ακόμη ότι η ετήσια θητεία των προϊσταμένων στις θέσεις αυτές μπορεί να ανανεώνεται έως δύο φορές, δηλαδή η θητεία τους δεν θα μπορεί να υπερβαίνει την τριετία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε