Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Στη γραμμή Σαμαρά ο Βενιζέλος σε τηλεφωνική επικοινωνία με Γιούνκερ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τηλεφωνικά τα είπαν ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος αφού στο πρόγραμμα του προέδρου του Eurogroup δεν προβλέπεται κατ ιδίαν συνάντηση των δυο ανδρών.

Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει παράταση του χρόνου προσαρμογής, ώστε το πακέτο των μέτρων να είναι εφαρμόσιμο μέσα σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, σημειώνοντας ότι η παράταση δεν απαιτεί πρόσθετη χρηματοδότηση, εγκρίσεις από τα Κοινοβούλια και τρίτο πρόγραμμα, καθώς μπορεί να γίνει με τους τρόπους που έχει παρουσιάσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι είναι απόλυτη η ανάγκη τα οποιαδήποτε μέτρα να συνδυαστούν με ένα άλλο διεθνές επικοινωνιακό πλαίσιο, ότι πρέπει να σταματήσει η διαρκής αμφισβήτηση για την Ελλάδα και το μέλλον της μέσα στο ευρώ και να σταλούν διεθνώς μηνύματα σταθερότητας και βεβαιότητας για την πορεία της χώρας.

Ακόμη, κατά τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι η διαχείριση του υφισταμένου προγράμματος και των εκταμιεύσεων πρέπει να γίνει με τρόπο που να διευκολύνει την ρευστότητα, τις επενδύσεις, την πραγματική οικονομία, την ανάπτυξη και την απασχόληση, διότι αν δεν υπάρχει ένα τέτοιο πακέτο μέτρων δεν πείθονται ούτε οι αγορές, ούτε οι πολίτες, ότι η όλη προσπάθεια έχει νόημα.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι έχουν επικρατήσει άδικα αρνητικά στερεότυπα σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες πως η Ελλάδα δεν έχει πετύχει τους στόχους, ενώ από τους αριθμούς προκύπτει ότι είναι εντυπωσιακή και η δημοσιονομική προσαρμογή και η προσαρμογή που έχει επιτευχθεί σε επίπεδο διαρθρωτικών αλλαγών (ασφαλιστικό σύστημα, αγορά εργασίας, ανταγωνιστικότητα, κτλ.)

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Γιούνκερ είπε στον κ. Βενιζέλο, ότι προσωπικά αντιλαμβάνεται το αίτημα της παράτασης και η θέση του είναι απόλυτη εναντίον κάθε συζήτησης για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράθυρο επιμήκυνσης από Γιούνκερ – “Είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας” – “Είμαι παντελώς αντίθετος στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ”

Όσα έγιναν στην συνάντηση Σαμαρά-Γιούνκερ – Το αστείο του προέδρου του Eurogroup

Ο φίλος μου ο Ζαν Κλοντ – Σαμαράς-Γιούνκερ με… άλλο μάτι (ΦΩΤΟ)

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε