Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Στη λίστα Λαγκάρντ η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου

Στη λίστα Λαγκάρντ η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου

Ορκωτοί λογιστές θα αναλάβουν τον έλεγχο των οικονομικών του πρώην υπουργού Άμυνας και Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου μετά από σχετική εντολή της επιτροπής της Βουλής για τα πόθεν έσχες.

Ο λόγος; Το όνομα της συζύγου του, Σταυρούλας Κουράκου, εντοπίστηκε στη λίστα Λαγκάρντ. Ο εντοπισμός του ονόματος της συζύγου του πρώην υπουργού έγινε από τον Οικονομικό Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος ενημέρωσε την επιτροπή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιτροπής “όπως διαπιστώνεται από τον μέχρι σήμερα διεξαγόμενο έλεγχο στη «Λίστα Λαγκάρντ», σε αυτή περιλαμβάνεται το όνομα της κύριας Σταυρούλας Κουράκου, συζύγου του πρώην Υπουργού κ. Γιάννου Παπαντωνίου, και επισυνάπτει στοιχεία λογαριασμού από εκτυπωθέν απόσπασμα της προαναφερθείσας λίστας.”

Μετά από αυτό η επιτροπή έδωσε εντολή στους ορκωτούς λογιστές να υποβάλουν άμεσα επίσημο πόρισμα, πραγματοποιώντας αναδρομικό έλεγχο.

Στη συνέχεια και αφού η επιτροπή λάβει το πόρισμα των ορκωτών λογιστών θα το γνωστοποιήσει στους ενδιαφερόμενους και θα ζητήσει διευκρινήσεις και εξηγήσεις από αυτούς εντός προθεσμίας είκοσι ημερών.

Από το περιβάλλον του κ. Παπαντωνίου πάντως, όταν είχε εντοπιστεί το όνομα της συζύγου του στη λίστα που είχε δημοσιευτεί από το περιοδικό HOT DOG, αναφερόταν πως μάλλον πρόκειται για συνωνυμία.

Ωστόσο σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιτροπής της Βουλής ο Οικονομικός Εισαγγελέας εκτός από το απόσπασμα της λίστα επισυνάπτει και στοιχεία λογαριασμού.

Διαβάστε επίσης:

Επιστολή Πεπόνη στη Βουλή: “Βουλγαράκης και Πελέκη είναι στη λίστα Λαγκάρντ”

Μας ξαναστέλνουν την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ αφού τη …χάσαμε!

Στη Βουλή η δικογραφία για τη λίστα Λαγκάρντ – Ευθύνες Βενιζέλου – Παπακωνσταντίνου θα ερευνήσει η Βουλή

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε