Σάββατο, 11 Μαΐ
16oC Αθήνα

Στην Ελλάδα ο Βλαντιμίρ Πούτιν – Θα δει Τσίπρα και Παυλόπουλο

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Για πρώτη φορά μετά από σχεδόν ένα χρόνο, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν θα έρθει στην Ελλάδα. Ο Ρώσος πρόεδρος θα βρεθεί στην Αθήνα στις 27 και 28 Μαΐου και θα συναντήσει τόσο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Την πρώτη επίσκεψη Πούτιν στην Ελλάδα περισσότερο από ένα χρόνο μετά την προηγούμενη φορά ανακοίνωσε επισήμως το Κρεμλίνο τη Δευτέρα (23 Μαΐου). Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Ρώσος πρόεδρος θα συζητήσει με τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας “ζητήματα διμερούς οικονομικής συνεργασίας και επενδύσεων, περιλαμβανομένης της υλοποίησης κοινών προγραμμάτων στον ενεργειακό τομέα”.

“Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στην πολιτιστική και ανθρωπιστική συνεργασία (…) στο πλαίσιο των εορτασμών το 2016 της χιλιετηρίδας της (μοναστικής) ρωσικής παρουσίας στο Άγιο Όρος”, σημειώνεται.

Ο πατριάρχης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Κύριλλος θα επισκεφθεί την Ελλάδα από τις 27 έως τις 29 Μαΐου για να συμμετάσχει στους εορτασμούς αυτούς.

“Στις 27 Μαΐου, ελπίζω να επισκεφθώ το όρος Άθως και να παραμείνω εκεί έως τις 29 Μαΐου, εορτάζοντας με τους κατοίκους του Αγίου Όρους και πολυάριθμους προσκυνητές τη χιλετηρίδα από την πρώτη αναφορά σε ένα ρωσικό μοναστήρι στο όρος Άθως”, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε