Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Στην Κέρκυρα ο Γ. Παπανδρέου

Η περιφέρεια θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη της ταυτότητας της κάθε περιοχής, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην διάρκεια της συνομιλίας που είχε με κατοίκους της κοινότητας Κυνοπιάστες, στην Κέρκυρα, την οποία επισκέπτεται από το πρωί.

Ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της επίσκεψής του είχε την ευκαιρία ολιγόλεπτης συνομιλίας με φοιτητές, οι οποίοι του έθεσαν το ζήτημα της φοιτητικής στέγασης, ενώ λίγο αργότερα ενημερώθηκε για τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της κοινότητας, σε σχέση ιδιαίτερα με τα τοπικά προϊόντα, για τα οποία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τόσο για την παραγωγή και διανομή τους τώρα, όσο και για την προοπτική τους.

Όπως του ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής, υπάρχει ενδιαφέρον από τη νέα γενιά για την συνέχιση της παραγωγής, ωστόσο, του επισήμαναν ότι οι προοπτικές βρίσκουν προσκόμματα στον μικρό αγροτικό κλήρο, που δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την ξένη παραγωγή και κατ’ επέκταση το δίκτυο διανομής της. Επίσης, του επεσήμαναν ότι η νησιωτική πολιτική για τα Ιόνια νησιά είναι, όπως είπαν, ανύπαρκτη, τόσο σε σχέση με άλλες νησιωτικές περιοχές της χώρα, όσο και με ξένες χώρες.

Επίσης, στην επισήμανση του πρωθυπουργού ότι θα έπρεπε οι ντόπιοι ξενοδόχοι, έστω και με μια μικρή επιβάρυνσή τους, να προμηθεύονται και να διακινούν ντόπια προϊόντα, οι κάτοικοι της περιοχής του ανέφεραν ότι το θέμα αυτό δεν είναι λυμένο.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι πολλά από τα προβλήματα αυτά θα τα λύσει η αποκέντρωση, καθώς θα επιλυθεί ένα από τα σοβαρά προβλήματα του ελληνικού κράτους, που είναι η έλλειψη συντονισμού, τόσο μεταξύ υπουργείων και περιφέρειας, όσο και μέσα στην ίδια την περιφέρεια.

Σε ό,τι αφορά την τοπική παραγωγή, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτή πρέπει να στηριχθεί στο σύνολό της, δηλαδή από τον σπόρο, ως το τελικό προϊόν, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι πρέπει να αλλάξει και η αντίληψη για τον τουρισμό, που δεν πρέπει να περιορίζεται εφεξής στην διαμονή απλώς τουριστών σε μια περιοχή, αλλά να υπάρξει συνολική προβολή της περιοχής από τα τοπία, ως τα προϊόντα.

Επιπλέον ο κ.Παπανδρέου ανέφερε ότι θα συσταθεί ομάδα από υπουργεία ώστε να προωθηθούν προγράμματα υγιεινής και μεσογειακής διατροφής.

Ο κ. Παπανδρέου και η σύζυγός του Άντα, στην επίσκεψή τους στην Κέρκυρα συνοδεύονται από τους υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη, τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας,Γιώργο Κουτρουμάνη, τον αναπληρωτή υπουργό ΠολιτισμούΤηλέμαχο Χυτηρη, τους υφυπουργούς Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη, Ανάπτυξης, Παναγιώτη Ρήγα και τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, Ήλία Μπεριάτο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε