Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Στην Προανακριτική η γυναίκα που φέρεται να διαχειρίζεται τα 550 εκατ.

Στην Προανακριτική η γυναίκα που φέρεται να διαχειρίζεται τα 550 εκατ.

Στην Προανακριτική Επιτροπή η Μαρία Παντελή, το πρόσωπο της λίστας Λαγκάρντ που φέρεται να διαχειρίζεται τη μεγαλύτερη κατάθεση στην Ελβετική HSBC, τον λογαριασμό των 550 εκατ. δολ.

Από τις 11 το πρωί καταθέτει η πολυσυζητημένη κ. Μαρία Παντελή, που το όνομα της συνδέθηκε με τον «γιγάντιο» λογαριασμό των 550 εκατ. δολ., λογαριασμό στον οποίο ενεπλάκη και το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μάρτυρας δήλωσε ενώπιον των μελών της Επιτροπής πως δεν γνωρίζει κανένα πολιτικό πρόσωπο και ήταν κάθετη ως προς αυτό.

Σημειώνεται δε, πως ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης, είχε αναφέρει στην κατάθεση του ότι το όνομα της κ. Παντελή ήταν στην αρχική λίστα με τα 10 – 20 ονόματα που του παρέδωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για έλεγχο του φορολογικού προφίλ τους.

Η μάρτυρας κατέθεσε πως ο λογαριασμός δεν ανήκει στην ίδια αλλά στην εταιρεία του Σάμπι Μιωνή στην οποία εργαζόταν ως internet user. Όπως κατέθεσε, εργάστηκε στην εταιρεία από το 2006 ως το 2009, όταν η εταιρεία πουλήθηκε στον όμιλο Λάτση και διευκρίνισε πως η εργασία της ήταν να παρακολουθεί καθημερινά ηλεκτρονικά τους τραπεζικούς λογαριασμούς των μετόχων της εταιρείας, προκειμένου να ελέγχει εάν πραγματοποιούνται οι πληρωμές

Θυμίζουμε πως ανάλογες εξηγήσεις ως προς τον ρόλο της κ. Παντελή σε σχέση με τον επίμαχο λογαριασμό είχε δώσει, μέσω επιστολής που είχε στείλει στην Προανακριτική Επιτροπή, και ο επιχειρηματίας Μιωνής, ο οποίος επίσης είχε δηλώσει πως δεν είχε την οποιαδήποτε σχέση ή γνωριμία με την Μαργαρίτα Παπανδρέου.

Τέλος, η μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε πως τα 550 εκατ. δολ. δεν πέρασαν από ελληνικό τραπεζικό ίδρυμα – για να επιβληθεί η νόμιμη φορολόγηση του – και πως μόνο η μία εκ των εταιρειών του hedge fund είναι ελληνικών συμφερόντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως δικαιολογούνται τα εισοδήματα των συγγενών Παπακωνσταντίνου

Προανακριτική: Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν τον Μαρκογιαννάκη

Οι απίστευτοι διάλογοι Μαρκογιαννάκη – Κωνσταντοπούλου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε