Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Στην …ίδια τάξη άφησε υπουργούς ο Παπαδήμος – Πώς τους βαθμολόγησε

Στην …ίδια τάξη άφησε υπουργούς ο Παπαδήμος – Πώς τους βαθμολόγησε

Οπως είπε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, σε κάποια υπουργεία η πρόοδος υλοποίησης του οικονομικού προγράμματος φτάνει μόλις το 30%.

Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην πρόοδο υλοποίησης του οικονομικού προγράμματος, λέγοντας πως σε κάποια υπουργεία η πρόοδος αυτή έχει φτάσει μόλις το 30% και σε άλλα το 80%.

Όπως είπε, οι αποκλίσεις οφείλονται στο οτι είναι εκκρεμή ακόμα νομοθετήματα αλλά και απλές ρυθμίσεις. Κάλεσε τους υπουργούς να επιταχύνουν τους ρυθμούς αυτές τις ημέρες, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη πρόοδος και να ξεκινήσει από καλύτερη βάση η επόμενη κυβέρνηση.

Εγκρίθηκε η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών – Ποιες τα πάρουν 18 δισ.

Κατα τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου εγκρίθηκε πράξη νομοθετικού περιεχομένου για να δοθούν τα 18 από τα 25 δισ. του ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στις 4 μεγάλες τράπεζες: Εθνική, Αλφα, Eurobank και Πειραιώς ενώ η εκτίμηση που υπήρξε είναι οτι η τελική ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο.

Με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου το υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε η ΔΕΗ να καθυστερήσει την καταβολή πρός το ελληνικό δημόσιο ποσού 250 εκατ. ευρώ από την είσπραξη του έκτακτου τέλους Ακίνητης Περιουσίας, ώστε να διευθετήσει τα άμεσα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει.

Στη συνεδρίαση επίσης ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μάκης Βορίδης ενημέρωσε τα μέλη της κυβέρνησης για την πορεία των διαπραγματεύσεων για την επενέναρξη κατασκευής των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων.

Διαβάστε
Παπαδήμος: Κάποιοι στοχεύουν στην περιθωριοποίηση της χώρας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε